Ana SayfaPara PiyasaBelirsizlik bitti, umutlar arttı---

Belirsizlik bitti, umutlar arttı

9 / 9
Belirsizlik bitti, umutlar arttı
22 Temmuz 2014 - 16:29 www.finansgundem.com

SEKTÖREL BÜYÜME SINIRLI

Bu yıl ekonomiyle ilgili büyüme tahminleri son gelen olumlu veriler sonrası yukarı revize edilmiştir. Tahminler genel olarak yüzde 4 seviyesine yaklaşıyor. Anket katılımcılarına, üçüncü çeyrekte faaliyet gösterdikleri sektör açısından pozitif bir ortam olup olmayacağı soruldu. Sonuçlara göre, kendi sektöründe önemli bir büyüme bekleyenler azınlıkta. Katılımcıların yüzde 31’i üçüncü çeyrekte kendi sektöründe önemli bir gelişme olabileceğine inanıyor. Sektörel bazda ise en umutlu sektör yüzde 40 ile finans kesimi. Bunu yüzde 35 ile sanayi ve yüzde 23 ile hizmet sektörleri izliyor.

CARİ AÇIK RİSKİ SÜRÜYOR

Aslında bu yıl cari açıkta daralma yaşanıyor. Döviz kurundaki artış ihracata destek olurken, ithalatı frenliyor. Örneğin en son mayıs ayı itibariyle yıllık cari açık 52 milyar 600 milyon dolara kadar geriledi.2013 yılında 65 milyar dolarla rekor kıran cari açığın 2014 sonunda 50 milyar dolara kadar düşmesi bekleniyor. Buna karşın ankette katılımcılar risk sıralamasında cari açığı ilk sıraya koyuyor. Buna karşın ankette katılımcılar risk sıralamasında cari açığı ilk sıraya koyuyor. Anketi cevaplayanları yüzde 81’i cari açığı risk olarak görürken bunu yüzde 78 ile siyasal riskler ve yüzde 69 ile finasman maliyetleri izliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster