Ana SayfaBankacılıkBanka genel müdürlerinin 2017 beklentileri ne?---

Banka genel müdürlerinin 2017 beklentileri ne?

2 / 6
Banka genel müdürlerinin 2017 beklentileri ne?
01 Mart 2017 - 14:57 www.finansgundem.com

"Yıl başından bu yana CDS'imiz 30 puan düştü"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 15,5'ler civarında bulunduğunu, bunun hala Türk bankacılık sisteminin mevcutta kredi verme kapasitesinin olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. 

Geçen yılın ilk 3 çeyreğinde konut kredilerinin 3,6 milyar lira, son çeyrekte ise 9,2 milyar lira büyüdüğüne dikkati çeken Binbaşgil, "Bu durum bankacılığın gerçekten bir takım önlemlerle değişen koşullar çerçevesindeki gücünü gösteriyor. İhtiyaç kredileri aynı şekilde ilk 3 çeyrekte 1,5 milyar lira, son çeyrekte 6,6 milyar lira büyüdü. Dolayısıyla bankalar imkan bulduğu zaman gerçekten destek oluyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Binbaşgil, ocak başından bugüne kadar olan trendin sürdürülmesi durumunda sektörde toplam TL ve YP kredilerdeki büyümenin yüzde 20'ye doğru gideceğini ifade etti. 

Konut kredilerinde de yüzde 15 gibi bir büyüme olacağını tahmin eden Binbaşgil, "Geçen seneden daha fazla bir büyüme sanki bu sene olacakmış gibi duruyor. İştahımız var." dedi. 

Binbaşgil, geçen yıl bankacılık sektöründe karlılığın bir önceki yıla kıyasla yüzde 44 artmasında baz etkisinin göz önünde bulundurulmasını, bu oranın bencmark (gösterge) olarak alınmamasını ve karlılıkta bu yıl böyle artışların beklenmemesi gerektiğini söyledi. 

Yıl başından bu yana Türk hazine tahvillerinin risk primi olan CDS'imizin 30 puan düştüğünü işaret eden Binbaşgil, "Hem de 2 kredi derecelendirme kuruluşundan not indirimi almamıza rağmen. Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda CDS'i Brezilya dışında en iyi gelişen ikinci ülke konumundayız. Bono faizleri yıl başından bu yana yarım puan düşmüş. Gelişmekte olan ülkelere bakınca en iyilerinden bir tanesiyiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster