Ana SayfaRöportajlarBankalar bu mevduatı kapma peşinde---

Bankalar bu mevduatı kapma peşinde

6 / 6
Bankalar bu mevduatı kapma peşinde
03 Mayıs 2013 - 11:10 www.finansgundem.com

Garanti Portföy Genel Müdürü Zeki Şen, sektörle ilgili gelişmeler hakkında da "SPK likit fonlarda yönetim ücretini yüzde 5'lerden yüzde 1'lere düşürdü. Portföy yönetim şirketlerinin işi şimdi başladı. Bundan sonra tavsiye müessesesinin gelişmesi lazım. İş hisse senedi olduğunda, internetten dünya kadar bilgi yağar. Yatırım fonu dediğiniz zaman da ihtiyacınıza dönük faydayı sunan bir anlayışın gelmesi gerekiyor. Portföy yönetim şirketleri ürün fabrikası gibi çalışan şirketler. Kira  sertifikaları çıktı, emeklilik fonları tarafında altın fonu kurmanın da önü açıldı. Artık fonların fiyatını da döviz cinsinden ilan edebileceksiniz. Dolayısıyla döviz mevduatına fon tarafı hiç hitap edemiyordu, artık bunu da yapabileceğiz. Ama eninde sonunda geldiğiniz yer tavsiye sürecinin çok iyi yönetilmesidir" yorumunu yaptı. Şen, ayrıca "Sermaye Piyasası Kurulu portföy yönetim şirketlerine, emeklilik fonları tarafında getiri performansı kriterleri getirmeye hazırlanıyor. SPK, benchmarkından kötü performans gösteren bir fonun belli bir bölümünün başka bir portföy yönetim şirketi tarafından yönetilmesine karar verebilecek.
Sektördeki tüm portföy şirketlerinin hangi ölçekte olurlarsa olsunlar asli görevleri olan sürdürülebilir ve tutarlı performans yaratmalarını sağlayacak her türlü düzenlemenin, destekçisi olmayı sürdürüyor olacağız" dedi.

Diğer şirketlerin fonunu yönetmeye de talip, BBVA ile dirsek temasında

Garanti Portföy Genel Müdürü Zeki Şen, sadece grubun emeklilik şirketinin fonlarını yönetmeye değil, diğer emeklilik şirketlerinin fonlarını da yönetmeye talip olduklarını söyledi. Şen, diğer emeklilik şirketleri ile de görüştüklerini ve oldukça olumlu geri bildirimler aldıklarının sinyalini verdi. Garanti Portföy olarak yurtdışındaki kurumsal yatırımcılara da hizmet vermek istediklerini, bu konuda da bir çalışma başlattıkları bilgisini paylaşan Şen, "Türkiye riski almak isteyen herkese hizmet vermek için, biz kendimizi yeniden yapılandırıyoruz" dedi. Şen, BBVA'nın İspanya dışında Meksika gibi bazı Latin Amerika ülkelerinde varlık yönetimi alanında yüksek pazar paylarına sahip olduğuna da işaret ederek "Emeklilik fonlarında da ciddi bir tecrübeleri var. Şimdi birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster