Ana SayfaYaşam-MagazinAvrupa'yı kızıla boyayan böcek---

Avrupa'yı kızıla boyayan böcek

6 / 6
Avrupa'yı kızıla boyayan böcek
07 Şubat 2018 - 16:42 www.finansgundem.com

Caravaggio, 'The Inredulity of Saint Thomas' (Aziz Thomas'ın Kuşkuculuğu) adlı eserinde tuvalden fırlayacakmış gibi duran kırmızı pelerinde kırmız böceğinden yapılan boya kullanmıştı. Bu boya, barok tarzının en önemli özelliği olan belirgin kontrastların gerçekleştirilmesini kolaylaştırıyordu.

Rubens'in 1610'da yaptığı Isabella Brandt portresi de bu boyanın ne kadar farklı kullanılabileceğini, karakterlerin canlılığını sergilemeye yardımcı olduğunu gösteriyor. 

Modernizm döneminde ise, kırmız böceğinden yapılan boyanın yerini sentetik boyaların alması 19. yüzyıl ortalarından itibaren oldu. Empresyonist ressamlar Meksika'dan getirtilen boyaları kullanmaya devam etti. Paul Gaugin, Auguste Renoir ve Vincent van Gogh da resimlerinde bu boyayı kullanmıştı. 

Sentetik boyalar popüler hale gelince kırmız böceğinden yapılan doğal kırmızı boya, gıda boyası olarak kullanılmaya başlandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster