Ana SayfaGündemAvrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'---

Avrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'

3 / 4
Avrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'
20 Şubat 2020 - 15:57 www.finansgundem.com

Bulgaristan'da olduğu gibi iki şehir arasındaki 120 kilometrelik mesafeyi yolcu treni 3 saatte kat ediyor. Bu da saatteki ortalama hızın 40 kilometreyi geçmediğini işaret ediyor.

Yolculuğun ortalarındaki Zerind kasabasının istasyon şefi Ion, "Tren seven bazı Almanlar bazen fotoğraf çekiyor" diyor ve ekliyor: "Ama bu yolculuğu yapmak zorunda olanlar için durum bir turistin yolculuğundan çok farklı".

Ekonomi sektörüne odaklı internet portalı profit.ro'ya göre Romanya Demiryolları'nın toplam rötar süresi sadece 2017'de 4.5 milyon dakikaya ulaşmış. Bu rötarlardan yolculuk yapan 53 milyon kişi etkilenmiş.

'Trenler parça parça dökülüyor'

Bulgaristan ve Romanya'da her gün hizmet veren trenler 2000'li yıllarda Fransa, Almanya, İngiltere ya da Danimarka'da kızağa çekilen ikinci ya da üçüncü el trenlerden oluşuyor.

Fakat AB'nin sınırları dışında durum daha da kötüleşiyor. Arnavutluk'un Durres kentinden makinist Valon bir yük treninin gelmesini beklerken euronews'e her trenin kırık dökük, camların atılan taşlar nedeniyle paramparça olduğunu ve vagonlarda aydınlatma bulunmadığını söylüyor. Lokomotiflerin halinin de "içler acısı" olduğunu söyleyen makinist, "Lokomotifin farının ampulünü çalıyorlar" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster