Ana SayfaGündemAvrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'---

Avrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'

4 / 4
Avrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'
20 Şubat 2020 - 15:57 www.finansgundem.com

Moldova'da ise Sovyetler Birliği'nden kalma 60'lı yıllardan beri hizmet veren trenler raylarda. Vagonların çoğunda yolcular tahta sıraların üzerinde seyahatlerini yapıyor.

Bosna Hersek'te hala kömürle çalışan buharlı lokomotifleri hizmette görmek mümkün. Ülkeler arası seferler ise askıda. Örneğin Saray Bosna'dan Belgrad, Zagrep ya da Budapeşte'ye trenler çalışmıyor.

"Birkaç sene öncesine kadar trenle annemi ziyerete geliyordum" diyor Brano. "Bugün ise en az bir aktarma yaparak otobüse binmem gerek diye ekliyor Saray Bosna'da çalışan bu Hırvat. Trenle de yolculuğun çok uzun sürdüğünü söyleyen Bran, şu andaysa 'çok konforsuz' olduğunu dile getiriyor.

Aradaki uçurumu kaldırmak mümkün mü?

Avrupa Birliği'nin fonları sayesinde bu duruma bir çare bulunmaya başlandı. Hedef ise tren ağını Avrupa standartlarına yükseltmek. Bu da bazı bölgelerde trenin saatte 160 kilomtre hızla yol alması demek.

Ayrıca filolarını yenilemeye başlayan Kuzey Makedonya, Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek, Çin, Rusya ve İspanya'dan lokomotif ve vagon satın alıyor.

Fakat AB standartlarına ulaşma çabası şimdilik ana tren hatlarına odaklanıyor. Bu da kırsal bölgelerdeki tren yolculuklarının uzun süre daha çoktan hurdaya çıkarılması gereken trenlerle yapılacağı anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster