Ana SayfaEmlakAVM'lerle kur pazarlığı!---

AVM'lerle kur pazarlığı!

6 / 9
AVM'lerle kur pazarlığı!
30 Mart 2015 - 10:19 www.finansgundem.com

PERAKENDECİ ÇÖZÜM PEŞİNDE

Kiraların yanı sıra ithal ettikleri ürünler nedeniyle de fiyat baskısı al­tında kalan perakendeciler bu süreci en az hasarla atlatmak için üretimden tedariğe farklı alanlarda çözümler ge­liştirmeye çalışıyor. Örneğin Süvari dolar ile alışverişi azaltmak ve yurt­dışında mağazalar açıp dolar girdisi­ni artırmak gibi çözümler üretiyor. Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ah­met Coşkun, "İthalat oranımız yüzde 10 civarında ama Türkiye de tedarik ettiğimiz her ürün dolardan etkileni­yor. Böyle zamanlarda oluşan farkla­rı ürüne de eklemek mümkün olmu­yor. Yani kur artışını sineye çekiyo­ruz. Herkes için zor bir dönem" diye konuşuyor.

Dolardaki yükselişi öngören ve bu doğrultuda alımlarını kuru sabitleyerek yapan Kiğılı da yurtdışı yatı­rımlarının desteğiyle süreci atlatmayı hedefliyor. Yurtdışında büyümeye öncelik verdiklerini söyleyen Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem, "Alımlarımızı yaparken kuru sabitledik. Bu sebep­le fiyatlarımıza yansıtmayabileceğiz. Yeni sezona yine aynı fiyat politika­sıyla giriyoruz" diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster