Ana SayfaEmlakAVM'lerle kur pazarlığı!---

AVM'lerle kur pazarlığı!

5 / 9
AVM'lerle kur pazarlığı!
30 Mart 2015 - 10:19 www.finansgundem.com

ÖZEL GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Geçen yıl yaşanan kur artışında ilk tepki veren şirketlerden biri olan Bilkent Holding'e bağlı Tepe Emlak, bu yıl ise her AVM ve kontrat özelin­de görüşmeler yapıyor. Bilkent Hol­ding CFO'su Önder Sezgi, geçtiğimiz yıllarda henüz ortada yüksek kur ar­tışları yokken kiralamaları TL cinsine çevirmek için kiracılarla görüşmeler yaptıklarını ve önemli bir kısmının bundan yararlandığını söylüyor. Sez­gi, "Halen dolar ve euro cinsinden kira ödemeye devam eden kiracıları­mızla her AVM ve kontrat özelinde görüşmeler yapıyoruz. Kur artışları sonucunda doların hangi seviyede dengeleneceğini görmeden kalıcı bir işlem yapabilmemiz mümkün gö­rünmüyor" diyor.

Historia, Capacity, Flyinn gibi AVM'leri bünyesinde bulunduran Keleşoğlu İnşaat'ın kurucusu Musta­fa Keleş de henüz bir sabitleme yap­madıklarını, dolardaki yükselişi takip ettiklerini söylüyor. Dolarda 2,75 TL'yi gördükten sonra duruma göre bir yol haritası çizeceklerini söyleyen Keleş, "Dolar biraz daha yükselirse duruma göre değerlendirme yapaca­ğız" diye konuşuyor.

MarmaraPark, Metrocity, Acity Ankara gibi AVM'lerin yönetimini üstlenen Ece Grubu da toplu bir sa­bitleme stratejisi izlemeyi tercih et­miyor. Her alışveriş merkezinin ken­di dinamikleri olduğuna dikkat çe­ken Ece Türkiye Genel Müdür Yar­dımcısı Nuri Şapkacı, sözlerine şöyle devam ediyor: "Geçmiş yıllarda Tür­kiye'de edindiğimiz deneyimlere da­yanarak, kurları sabitlemek yerine, gerektiğinde her bir kiracı özelinde bireysel çözümler üretilebileceğini düşünüyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster