Ana SayfaGündemAB kara kışa ‘şok tedbirler, ağır cezalar’la hazırlanıyor---

AB kara kışa ‘şok tedbirler, ağır cezalar’la hazırlanıyor

8 / 12
AB kara kışa ‘şok tedbirler, ağır cezalar’la hazırlanıyor
24 Ağustos 2022 - 13:12 www.finansgundem.com

‘YAŞLILARIN VE DÜŞÜK GELİRLİLERİN ISINABİLECEĞİ ‘ISINMA ODALARI’ KURULSUN’

Bu kış gaz kıtlığı korkusu ve artan enerji fiyatları en çok Avrupa’nın sanayi devi Almanya’yı alarma geçirdi. Buna göre, Almanya'nın Hanover şehrinde hastane ve okullar dışındaki kamu binalarında klima ve fanlı ısıtıcı kullanımını yasakladı. Ayrıca ülkenin önde gelen şehirlerinden oluşan bir dernek, kış için bir tavsiye listesi yayınlayarak geceleri kamu aydınlatmasının ve kamu binalarında havalandırmanın azaltılmasını önerdi. Dernek ayrıca, bazı kamu binalarındaki sıcak suyu kesmeyi veya belediye yüzme havuzlarının ısınmasını azaltmayı da teklif ediyor. Bazı büyük şehirler şimdiden önlemleri uygulamaya koydu. Örneğin Hanover’da, halka açık yüzme havuzlarının, spor salonlarının duşlarının ve kamu binalarının sıcak suyu kesildi. Bu karara göre, ekim ve mart ayları arasında kamu binaları maksimum 20 dereceye, spor salonları ise sadece 15 dereceye kadar ısıtılacak.

Hanover, halka açık birçok yerde aydınlatmayı azaltmanın veya optimize etmenin yanı sert önlemler alan tek şehir de değil. Berlin de dahil olmak üzere birçok büyük belediye, kapalı ve açık yüzme havuzlarının sıcaklığını düşürdü. Başkent, 200 tarihi binanın gece aydınlatmasını da kapatma kararı aldı. Şehirde ısıtmanın hanelere de kesilmesinin talep edildiği senaryoda, yaşlıların ve düşük gelirlilerin ısınabileceği ‘ısınma odalarının’ kurulmasını bile önerildi. Bu kentlerden biri olan Ludwigshafen şehri, Kovid-19'a karşı eski bir aşı merkezini ısıtmalı bir odaya dönüştürmeyi planlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster