Ana SayfaGündemAB kara kışa ‘şok tedbirler, ağır cezalar’la hazırlanıyor---

AB kara kışa ‘şok tedbirler, ağır cezalar’la hazırlanıyor

5 / 12
AB kara kışa ‘şok tedbirler, ağır cezalar’la hazırlanıyor
24 Ağustos 2022 - 13:12 www.finansgundem.com

İSPANYA BAŞBAKANI ENERJİ TASARRUFU İÇİN İNSANLARI KRAVAT TAKMAMAYA ÇAĞIRDI

Tasarruf için verilen ‘absürt’ önerilerden biri de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den geldi. Sanchez, bakanları, yetkilileri ve iş liderlerini ‘gereksiz yere’ kravat takmamaya çağırdı. Böylece sıcakta klimaların çalışması için harcanan elektrikten tasarruf edilebileceği duyuruldu. Sanchez düzenlenen bir basın toplantısına da kravatsız katılarak, “Bu demek oluyor ki hepimiz enerji tasarrufu yapabiliriz” dedi.

İspanya siyasetindeki dört büyük siyasi partiden biri olan Halk Partisi’nin (PP) Genel Sekreteri Cuca Gamarra, “Ekonomik verimlilik istiyorsanız, hükümetinizi azaltarak başlayın” açıklamasında bulunarak Sanchez’e karşı çıktı. ‘Kravatsızlık’ hareketini ‘anlamsız’ olarak nitelendirerek Sanchez’i suçlayan Gamarra, İspanyol hükümetin şimdiye kadar sadece ‘kötü emsaller’, ‘işe yaramayan önlemler’ ve ‘vatandaşlar için çok pahalı’ teklifler sunduğu fikrinde. Ayrıca ACOTEX (İspanyol Tekstil, Deri ve Aksesuar Ticareti İş Birliği) Başkanı Eduardo Zamacola da, Sanchez'in bu çağrısını 'müsamaha gösterilemez' ve 'saçma' olarak niteleyip Başbakan'ın 'derin yara almış sektöre destek vereceğine moda tavsiyeleri’ ortaya attığını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster