Ana SayfaBankacılık9 ünlü bankacı hedefleri açıkladı---

9 ünlü bankacı hedefleri açıkladı

3 / 9
9 ünlü bankacı hedefleri açıkladı
18 Mayıs 2015 - 13:25 www.finansgundem.com

“TARIM KREDİLERİNDE SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜME HEDEFLİYORUZ”

Halit Yıldız/Şekerbank Genel Müdürü

Banka olarak amacımız yerel üretimin artması için çiftçiye ve girişimcilere uygun finansman sağlamak. Biz çiftçinin ve esnafın yol arkadaşıyız. Geçen yılsonunda başlattığımız "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" kapsamında, çiftçilerimiz toprağını köyünü terk etmesin, üretim sürsün diye yılbaşından bu yana köy köy gezdik. Şekerbank olarak üç nesildir çiftçi ailelere hizmet sunuyoruz. 2014'te sektör tarım kredilerinde yüzde 26 büyürken Şekerbank yüzde 53 ile sektör ortalamasının iki katından fazla büyüdü. Tarım kredilerinde bu yılın ilk üç ayında da sektörün oldukça üzerinde performansla yüzde 12 büyüdük. İlk çeyrekte Türkiye'nin dört bir yanında 7 bin 500'e yakın çiftçi ailesine finansman sağlayarak üretimi destekledik. Bu yıl tarım kredilerinde yüzde 50'ler civarında bir performansla sektörün üzerinde büyüme hedefliyoruz. "Esnafın bankası" olarak yılın ilk çeyreğinde en yüksek artışı ise esnaf kredilerinde sağladık. Bu segmentteki nakdi kredi bakiyemizi yılın ilk çeyreğinde yüzde 15 artırdık.

"Anadolu Bankacılığı" misyonumuz doğrultusunda sadece metropoller ve kent merkezlerine değil, yerel ihtiyaçları dikkate alarak küçük yerleşim birimlerine de şube yatırımı yapıyoruz.

71 il ve 101 merkez ilçedeki 312 şubesiyle hizmet veren bankamız bünyesine bu yıl 550 kişilik yeni istihdam sağlamayı planlıyoruz. Konsolide olmayan mali tablolarımıza göre, bu yılın ilk çeyreğinde net karımızı 2014'ün eş dönemine göre yüzde 90 artırarak 29.3 milyon TL'ye yükselttik. Toplam aktiflerimiz yıllık bazda yüzde 11 artışla 21.5 milyar TL'ye, toplam kredi hacmimiz ise 15 milyar TL'ye ulaştı. Yılbaşından itibaren ilk üç ayda mevduat kalemi, kredilerden daha hızlı büyüyerek toplam mevduat hacmimiz 13.9 milyar TL'ye ulaştı. Aynı dönemde öz kaynaklarımız ise yıllık yüzde 16 büyüme ile 2.4 milyar TL'ye yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster