Ana SayfaGündem4 aracı kurumdan 21 hisse önerisi---

4 aracı kurumdan 21 hisse önerisi

2 / 7
4 aracı kurumdan 21 hisse önerisi
24 Temmuz 2017 - 12:24 www.finansgundem.com

YÜKSELİŞİ TETİKLEYENLER

Piyasaları şekillendiren en önemli faktörlerin başında Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararı geliyor. ABD'de Başkan Trump'a olan desteğin düşüş eğiliminde olması ve açıklanan ekonomik verilerin pek de istenilen seviyelerde olmaması, FED'in önümüzdeki dönemde faiz artırımlarında mevcut plana sadık kalamama ihtimalini doğurdu. Bu nedenle küresel çapta hisse senedi piyasalarında yukarı yönlü fiyatlama devam ediyor.

Türkiye özelinde ise 2016 yılında yaşanan şoklar düşük baz etkisi yaratırken, bu düşük bazın yılın geri kalanında Türkiye'nin hem varlık fiyatlamalarında hem de büyüme performansında diğer gelişmekte olan ülkelere (GOÜ) göre pozitif ayrışmasına katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca 50 doların altında seyreden petrol fiyatları, enerji açığı bulunan Türkiye'nin petrol ihraç eden ülkelerden pozitif ayrışmasına katkı sağlıyor. Borsa İstanbul'un diğer gelişmekte olan ülke borsalarına göre F/K çarpanı bazında yüzde 30 iskontolu işlem görmesi de bir başka etken. Politik risk algısının bu dönemde düşük olması da Türk varlıklarına olan ilgiyi yüksek tutuyor. Analistlerin net kâr tahminlerini yukarı yönlü revize etmesi de olumlu bir faktör olarak gösteriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster