Ana SayfaGündemSamsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz---

Samsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz

3 / 4
Samsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz
04 Haziran 2018 - 11:19 www.finansgundem.com

BİZ BURADA HEM YOLCU HEM DE KARGO HUB'I OLACAĞIZ

-Az konuşulan bir alan olan kargo bölümünde nasıl bir farklılık yaratacaksınız? 

-THY, son iki yıldır sessiz bir şekilde kargoya odaklanmış durumda. Türkiye'de 2015'te taşınan toplam kargo miktarı 300 bin tondu. Geçen yıl bu rakam 1,2 milyon tona çıktı. Bunun yüzde 90'ı Atatürk Havalimanı'ndan yapılıyor ve yüzde 97'si de yurtdışına gidiyor. Ama orada da altyapı tıkandığı için istesiniz de büyütemezsiniz. Burada Türkiye'nin net bir şekilde ulaştırmayla ilgili vizyonu var. Bu vizyon da şunu diyor: Birincisi liberalleşme, İkincisi dünyada öne çıkma ve üçüncüsü de altyapıyı kurma. Türkiye'de havaalanı sayısı son 15 yılda ikiye katlandı. Yolcu sayısı yurtiçinde sekiz, yurtdışında dört katına çıktı. 

-Siz burada nasıl olanaklar sunuyorsunuz? 

-Burada sadece kargo için ayrılmış 1,4 milyon metrekarelik bir destek bölgesi var. Burada başlangıç kapasitesi 4 milyon ton olacak. Nihayetinde biz bunu 5,5 milyon tona çıkaracağız. Bugün dünyanın en büyük kargo terminali olan Hong Kong'da toplam işlem 4,9 milyon ton. Avrupa'da en büyük kapasite Frankfurt'ta ve o da 2 milyon ton. Biz burada hem yolcu hem de kargo hub'ı olacağız. Kargo trafiği, kargo altyapısı, bunların hepsi Üçüncü Havalimanı'na konmuş durumda. Biz burada İstanbul'un 100 yıllık kargo ve yolcu kapasitesini karşılayacak altyapıyı sağlayabiliriz.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster