Ana SayfaGündemSamsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz---

Samsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz

2 / 4
Samsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz
04 Haziran 2018 - 11:19 www.finansgundem.com

ATATÜRK HAVALİMANI’NDAN EN AZ 2500 PERSONEL ALACAĞIZ

-En büyük müşteriniz THY olacak. Havalimanında uçağı kaçırtacak kadar meşhur özel yolcu salonları (lounge) var. Burası bir adım daha ileriye mi taşınacak?

-Burada toplam 20 bin metrekare lounge alanı olacak. Bunların 11 bin metrekaresini THY yapacak. Kalanını diğer havayolları ve özel sektör yapacak. Özel lounge'ların yönetimini de büyük ihtimalle TAV yapacak, iki şirket de bu geçişin çok uyumlu bir şekilde yapılmasını destekliyor ve katkı veriyor. Bizim de Atatürk Havalimanı'nın kapanması ve yeni havalimanının açılması döneminde insan kaynağından da faydalanmamız gerekiyor. Bu konuda da TAV ile çok yakın işbirliği içindeyiz. Atatürk Havalimanı'nda çok ciddi yetişmiş insan gücü var. Bunlardan olabildiğinde fazla sayıda olan çalışanı buraya almak istiyoruz.

-Ne kadarlık bir personelden bahsediyoruz? 

-Yaklaşık olarak 2 bin 500 civarı personeli alacağımızı düşünüyorum ama bunun üstü de olabilir. TAV'ın yaptığı hizmetleri biz zaten burada dışarıya vereceğiz. Güvenlik tarafına ciddi sayıda personel alacağız. Onun dışında operasyon tarafında belli kadroyu almayı hedefliyoruz. Özellikle bagaj sis-teminde ve saha operasyonlarında kullanmak için. TAV'ı iş ortağımız olarak görüyoruz. 

-Havayolu şirketleri ile nasıl bir çalışma programı oluşturuyorsunuz? 

-60'a yakın havayolu ile işe başlayacağız. Atatürk Havalimanı'nda 53-54 tane var. Şimdi burada biz iki pisti açıyoruz. Bu da günlük 80 hareket demektir. Atatürk'te bu en fazla 72 olabiliyor. Üçüncü pist de açılınca 120-130 harekete çıkacağız. Böylece şu anda İstanbul'a sefer düzenlemeyen bazı hava-yollarının geri geleceğini düşünüyorum.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster