Ana SayfaBankacılık12 banka 12 bin 500 personel alacak---

12 banka 12 bin 500 personel alacak

14 / 14
12 banka 12 bin 500 personel alacak
26 Ocak 2015 - 15:24 www.finansgundem.com

İŞİ İNTERNETTEN ARAYIN!

Bankacılık sektörü artık eleman alım ilanlarını ağırlıklı kendi internet sitelerinden ve kariyer siteleri üzerinden veriyor. Yeni mezun işe alımlarını genellikle internet üzerinden duyurularla yapan bankalar, tecrübeli eleman alımı içinse İK şirketleriyle çalışmayı tercih ediyor. Özellikle bankaların üst düzey yönetici kademesine yapılan alımlarda İK şirketleri ve kafa avcısı firmalar kullanılıyor. Öte yandan yeni personel alımında yaş ortalamasının 25'ler civarında yoğunlaşması nedeniyle bankalar gençlere ulaşmak için sosyal medyayı da sıkça kullanılıyorlar. Neredeyse bütün bankalar kendi adlarına açtıkları Twitter, Facebook, Linkedln hesapları bulunuyor. Burada hem kampanyalar duyuruluyor hem de eleman alım ilanları yayımlanıyor. Ayrıca yine deneyimsiz aday alımlarında en önemli aday yaratma kanalı olarak görülen üniversitelerde de çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

YETENEK TESTİ DE YAPILIYOR

Bankalar özellikle yeni mezun gençleri bünyelerine katarken iki aşamalı sınava tabii tutuyor. Öncelikle bankanın koyduğu eğitim, yaş, askerlik durumu gibi şartları yerine getiren gençler, banka tarafından açılacak olan yazılı sınava davet ediliyor. Bu sınavda başarılı olanlar ise online ya da yüz yüze yetkinlik bazlı birebir mülakata davet ediliyor. Yine yeni mezun veya deneyimsiz alımlarda birçok banka yetenek testi, pozisyonuna göre İngilizce sınavı ve kişilik envanteri uyguluyor. Deneyimli işe alımlarda ise kişinin yetkinlik bazlı mülakatı ve iş kolunun yaptığı mülakatları aşması şartı aranıyor. Bazı firmalar spesifik pozisyonlar için yapacakları alımlarda danışman firmalarla işbirliği yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster