Ana SayfaLeasing-Faktoring100 milyar doların peşinde---

100 milyar doların peşinde

4 / 4
100 milyar doların peşinde
07 Aralık 2012 - 16:30 www.finansgundem.com

YENİ YASANIN GETİRDİĞİ 6 KRİTİK YENİLİK
1.Faktoring ve finansman sözleşmelerinin yazılı şekilde düzenlenmesi zorunlu olacak.
2.Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde tüzel kişiliği ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketler Birliği” kurulacak.
3.Faktoring şirketleri ile bankalar, fatura bilgileri de dahil olmak üzere devir aldıkları alacaklarla ilgili bilgileri, “Risk Merkezi” nezdinde veya birliğin uygun göreceği bir şekilde toplulaştıracak.
4.Kanuna aykırı finansal kiralama, faktöring ve finansman şirketi açanlara veya kredi verenlere 3 bin liradan 10 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.
5.İzin almaksızın, meslek edinerek finansal kiralama, faktöring ve finansman faaliyetlerinde bulunan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin yetkilileri, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.
6.Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin 500 günden az olmamak üzere adli para cezası uygulanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster