Foto GaleriGündem'Veriler artık değişti' diyerek uyardı! 'Omikron' son varyant mı?

'Veriler artık değişti' diyerek uyardı! 'Omikron' son varyant mı?

5 / 7 'Veriler artık değişti' diyerek uyardı! 'Omikron' son varyant mı?
10 Ocak 2022 - 13:59

ŞU AN DELTACRON KARIŞIMI YOK AMA OLABİLİR

"Omikron ve delta karışımı olan deltacron iddiaların Dünya Sağlık Örgütü doğru olmadığını açıkladı. Geçmiş dönemde de gördüğümüz gibi her iki varyantın da ya üç varyantın bir arada olduğu karışık varyant virüsler ara ara çıkacaktır. Belirli olgularla ilerleyecektir ve sınırlı kalacaktır. Sınırlı kalması bizim için iyi çünkü hibrit mutasyonlar, çok ağır seyredebilir. Şu an deltacron karışımı yok ama olabilir. Aşılamanın artmasıyla bu zincir kırılacaktır."

100 BİN OLAN PSİKOLOJİK VAKA SAYISINA ULAŞABİLİRİZ

Omikron varyantında Avrupa ve Asya ülkelerinde ve özellikle ABD'de günlük vaka sayısı 1 milyonu geçti. Türkiye'de de 15 gün önce vaka sayısı 20 binin altına inerken şimdi vaka sayıları 60 bin olan psikolojik sınırı aşmış durumda. Tabii bunda yılbaşının da etkileri olabilir. Yılbaşından sonra 4. Ve 5. günde vaka sayısının ikiye katlanacağı öngörülüyordu. Önümüzdeki haftalarda bu vaka sayısı 100 bine ulaşabilir. Biliyoruz ki Omikron varyantı diğer varyanta göre daha hafif seyrediyor. Hiçbir semptom bile göstermeyebileceği için bazı vakaların evde geçirdiği, acile gitmediği ve PCR testi istenmediği oluyor. Günlük vaka sayısının bir o kadarı da evde geçirenler olduğunu biliyoruz. Omikron varyantı çok hızlı yayılan bir varyant olduğu için sosyal mesafenin artırılması, maskenin olmazsa olmaz devam etmelidir.

Omikron varyantına bağlı vaka sayıları özellikle büyük şehirlerde ve İstanbul'da arttı. Bundan sonraki süreçte İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde vaka artışı yaşanacağını düşünüyorum. 100 bin olan psikolojik vaka sayısına ulaşabiliriz. Kapalı ortamlarda bulunmamaya dikkat etmeli, maske ve mesafe kuralına uymalıyız.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster