Foto GaleriGündem'Veriler artık değişti' diyerek uyardı! 'Omikron' son varyant mı?

'Veriler artık değişti' diyerek uyardı! 'Omikron' son varyant mı?

2 / 7 'Veriler artık değişti' diyerek uyardı! 'Omikron' son varyant mı?
10 Ocak 2022 - 13:59

Dünya Sağlık Örgütü, Omikron ve Delta varyantından ortaya çıkan bir Deltacron varyantının olmadığı açıkladı. Peki Omikron varyantı ne gibi belirtilerle ortaya çıkıyor?

Influenza mı yoksa Omikron mu ayırt etmenin yolları nelerdir?

Prof. Dr. Vefik Arıca, Sabah'tan Seda Okkıran - Kısmet Zeynep Akbaş'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BAŞ AĞRISI, BOĞAZ AĞRISI, BOĞAZDA KAŞINTI VE GICIK HİSSİ…

Prof. Dr. Vefik Arıca, "Omikron varyantı hiçbir semptom vermeden de sadece ufak bir baş ağrısı, boğaz ağrısı, boğazda kaşıntı ve gıcık hissi, hafif öksürük ve ateşle seyredebilir. Omikron varyantından diğer varyantlardan farklı olarak solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve zatürreye çevirme olasılığı biraz daha düşük gibi görünüyor ama genel semptom boğaz ile ilgili daha fazla. Bunun dışında eklem ağrıları, kas ağrıları ve burun akıntıları şikayetleri de gelebilir. Omikron varyantının Delta'nın en önemli farkı tat ve koku kaybının çok az görülmesidir" dedi.

OMİKRON VARYANTINI AYIRT ETMENİN YOLLARI NELERDİR?

Prof. Dr. Arıca: "Omikron varyantının, influenza yani grip virüsü ve soğuk algınlığı virüsü ile belirtileri birebir aynı olabilir. Her ikisinde de ateş, kas ağrıları, baş ağrıları, boğazda yanma ve gıcık hissi ortaya çıkabilir. Bu nedenle, Omikron varyantının grip ve soğuk algınlığından ayırt edilmesi zor olabiliyor. Ayırt etmek için mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster