Foto GaleriTeknolojiUzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!

Uzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!

9 / 9 Uzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!
24 Mart 2022 - 14:24

Rusya ve Avrupa ortaklığındaki ExoMars görevi, koronavirüs pandemisi ve uzay aracı üzerinde daha fazla test yapılması ihtiyacı nedeniyle 2020'de zaten ertelenmişti. Güneş etrafındaki yörüngeleri nedeniyle, Mars'a sadece iki yılda bir Dünya'dan kolayca ulaşılabilir. Bir sonraki fırlatma penceresi 2024 açılacaktı. Son gelişmelerin ardından hem Avrupa hem de Rusya, uzay çalışmalarını kendileri yürüteceklerini açıkladı. Rusya Avrupa'nın iniş modülünü, Avrupa ise Rusya'ya alternatif füzeleri geliştireceğini duyurdu. Rus uzay şefi Rogozin, "Evet, birkaç yıl kaybedeceğiz, ancak iniş modülümüzü kopyalayacağız, ona bir fırlatma aracı sağlayacağız ve bu araştırma seferini Vostochny Cosmodrome'un yeni fırlatma sahasından bağımsız olarak gerçekleştireceğiz" dedi. ISS'nin geleceği ne olacak?

NASA, Ocak 2031'de Uluslararası Uzay İstasyonu'nu kontrollü şekilde yörüngeden çıkarmayı planlıyor. ISS, birçok yönden, diğer uluslararası ortaklarla birlikte Sovyet sonrası bir projede ABD ve Rusya iş birliğini hayata geçirmeye yönelik diplomatik bir proje olarak da tanımlanıyor. Ancak savaşın etkileri nedeniyle bu proje sadece teknik değil diplomatik yönden de sona yaklaşmış gözüküyor. ABD, Çin ve Rusya alçak dünya yörüngesinde kendi uzay istasyonlarını inşa etme planları yapıyor. Bu da savaşın etkisiyle uzayda ortak ve büyük projelerin devam etmesi yerine ülkelerin bağımsız çalışmalarının artacağı anlamına geliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster