Foto GaleriTeknolojiUzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!

Uzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!

5 / 9 Uzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!
24 Mart 2022 - 14:24

SİYASİ MÜCADELELER ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU'NA (ISS) ULAŞTI

Uzay istasyonu 20 yıl önce yörüngeye oturtulduğundan beri siyasi istikrarsızlıktan her zaman korundu. Ancak Rusya, kendisine uygulanan yaptırımlara karşı agresif bir şekilde yanıt vermeye devam ederken, ISS ile iş birliğinin geleceği tehdit ediliyor. Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos, uzay istasyonunda Almanya ile tüm bilimsel iş birliğini askıya aldığını duyurdu. Şu anda ISS'de dört Amerikalı, iki Rus ve bir Alman olmak üzere yedi astronot var. ISS, Rusya, ABD, Japonya, Kanada ve ESA tarafından ortak yürütülen bir proje. ISS üzerindeki operasyonlar, hem Amerikan hem de Rus segmentlerinin birbirine bağlı olması nedeniyle hemen durdurulamıyor.

ABD, tahrik için istasyonun Rus segmentine güvenirken, Ruslar ABD segmentinden elektrik gücü alıyor. Roscosmos şefi Dmitry Rogozin, istasyonun geleceği konusunda şu uyarıyı yapmıştı. “Bizimle işbirliğini engellerseniz, ISS'yi kontrolsüz bir yörüngeden çıkmadan kim kurtaracak ve Amerika Birleşik Devletleri'ne mi yoksa Avrupa'ya mı düşecek? Hindistan ve Çin'e 500 tonluk bir yapı bırakma seçeneği de var. Onları böyle bir ihtimalle tehdit etmek mi istiyorsunuz? ISS Rusya üzerinden uçmaz, bu nedenle tüm riskler size aittir. Onlar için hazır mısınız?”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster