Foto GaleriTeknolojiUzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!

Uzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!

8 / 9 Uzayda yeni soğuk savaş döneminin kapısı açıldı!
24 Mart 2022 - 14:24

SPACEX, UYDULARI İÇİN SİBER SAVUNMAYA ÖNCELİK VERİYOR

Milyarder Elon Musk , SpaceX'in Starlink internet uydularını ve kullanıcılarını korumak için siber savunmaya ve sinyal sıkışmasının üstesinden gelmenin yollarına öncelik vereceğini açıklamıştı. Şirket, Kiev'den güç durumdaki ülkeye istasyon sağlamak için yaptığı bir çağrının ardından Ukrayna'da Starlink uydu geniş bant hizmetini etkinleştirdi. Ancak Musk, Starlink'in Ukrayna'da faaliyet gösteren tek Rus olmayan iletişim servisi olduğu ve “hedef alınma olasılığının yüksek” olduğu konusunda bir uyarı yayınladı. “SpaceX, siber savunmaya ve sinyal sıkışmasının üstesinden gelmeye yeniden öncelik verdi. Starship ve Starlink V2'de hafif gecikmelere neden olacak" diye tweet attı.

RUSYA, ABD'YE ROKET MOTORU TEDARİKİNİ DURDURDU

Roscosmos Başkanı Rogozin, ülkesinin artık Amerikan şirketlerine roket motoru tedarik etmeyeceğini söyledi. Bunlar arasında United Launch Alliance'ın Atlas C roketine güç veren RD-180 motorları ve Northrop Grumman'ın Antares roketine güç veren RD-181 motorları yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster