Foto GaleriYaşamPortakalın faydaları ve zararları nelerdir

Portakalın faydaları ve zararları nelerdir

8 / 10 Portakalın faydaları ve zararları nelerdir
17 Ekim 2016 - 15:19

Portakal Kabuğu Çayının Faydaları:

Portakal kabuğu çayı çok nadir kullanılmaktadır ama portakalın kabuğundan da sağlık açısından faydalanmak için tüketilmesini öneriyoruz. Poratak kabuğu çayının hazırlanışını yukarıda anlattaığımız tarifteki gibi, portakal kabuklarını hazırlayın. Daha sonra bir fincan kaynamış suya koyarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve için.

Portakal kabuğu çay virüslere ve bakterilere karşı mücadelede yardımcı olur. Öksürük, astım, bronşit, göğüs gerginlik ve soğuk algınlığı tedavisinde faydalıdır. Genellikle, akciğerlerde balgamı ortadan kaldırmak yardımcı iyidir.

Portakal kabuğu çay içmek iyi bir sindirim için faydalı olabilir.Gaz, şişkinlik ve bulantı, gibi sorunları giderebilir.Ayrıca, kabızlık tedavisi için kullanılır.

İyi bir ağız hijyeni sağlar. Hassas ciltlerin tedavisinde yardımcı olur ve aynı zamanda kötü nefes ortadan giderir. Bir başka yararı, kan dolaşımı ve lenf sistemi içindir. Ayrıca, portakal kabuğu çayı stres, sinirlilik ve uykusuzlukla savaşmayı sağlar.

Anne sütünün artmasını sağlayabilir.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster