Foto GaleriYaşamPortakalın faydaları ve zararları nelerdir

Portakalın faydaları ve zararları nelerdir

5 / 10 Portakalın faydaları ve zararları nelerdir
17 Ekim 2016 - 15:19

Bunların dışında cildin beyazlamasını , parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayan portakal, aynı zamanda zararlı güneş ışıklarının verdiği hasarları giderir.

Portakal topikal olarak cilde uygulandığında cildi nemlendirir. Kuru ciltlerde meydana gelen dökülme ve kaşıntı, kızarıklık gibi sorunları ortadan kaldırabilir.

Portakal suyu ve portakal kabuklarının cilde uygulanması genel anlamda cildin yumuşamasını, mikroplardan temizlenmesini sağlar. Cilt yağlarının seviyelerini korur.

Portakal Suyu Saç Sağlığını Korur: Portakal suyuna bir miktar bal karıştırarak şampuanıda kullanmak suretiyle 5-10 dakika saçlarınıza uygulayın Bu işlem saçlarınıza doğal bir parlaklık kazandırıken aynı zamanda saçları besleyecektir.

Portakal saçların köklerini besler, dökülmelerine engel olabilir ve aynı zamanda kafa derisine uygulandığında kafa derisi sağlığına da katkıda bulunur.

Portakalın Diğer Faydaları: Kalsiyum açısından zengin olduğu için kemik sağlığını korur. Yüksek lifler içerdiği için ülseri önler. Görme yeteneğini geliştirir.Damart sertliğine izin vermez ve kalp sağlığını korur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster