Foto GaleriYaşamPortakalın faydaları ve zararları nelerdir

Portakalın faydaları ve zararları nelerdir

1 / 10 Portakalın faydaları ve zararları nelerdir
17 Ekim 2016 - 15:19

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal, ülkemizde en çok tüketilen meyvelerin arasında yer alıyor. Sağlık için faydalı meyveler arasında yer alan portakalın tüm faydaları ve zararları nelerdir? Portakal hangi hastalıklara faydalı gelir?

Portakalın Sağlığa Faydası

Zengin C vitamini içeriği sayesinde kış mevsiminde görülen hastalıklara karşı vücuda direnç kazandırır. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların daha çabuk atlatılmasını sağlar. İçeriğinde bulunan B vitamini ve fosfor sinir sistemini güçlendirir, bedensel yorgunluğun giderilmesinde faydalıdır. Karaciğeri güçlendirirken, kanı temizler ve vücutta ki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Yüksek tansiyon ile kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. İçeriğinde ki folik asit nedeni ile hamileler ve çocuklar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çiçeklerinin kaynatılarak demlenmesi ile hazırlanan çay spazmlara karşı koruyucudur. Portakal suyu yağlı ve karma ciltlere oldukça faydalıdır. Ancak portakalın suyu sıkıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmelidir. Aksi takdir de içeriğinde yer alan maddeler besin değerini kaybetmektedir. Portakalın kabuğunda bulunan esans sivilcelerin tedavisinde kullanılabilmektedir.

Portakalın Bağışıklık Sistemine Faydaları: Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan portakal oldukça zengin C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta ki toksin maddelerin atılımını sağlar. Vücudun direncini arttırarak hastalıklara yakalanma riskini arttırır. Hastalık süresince bol portakal tüketimi hastalık süresini kısaltır. Bedenin daha zinde kalmasına yardımcı olur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster