Foto GaleriGündemÖlüm makineleri: Putin en tehlikeli silahlarını sahaya sürdü!

Ölüm makineleri: Putin en tehlikeli silahlarını sahaya sürdü!

5 / 7 Ölüm makineleri: Putin en tehlikeli silahlarını sahaya sürdü!
15 Mart 2022 - 09:04

MİSKET BOMBALARI

Rus ordusu Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki bir anaokulunda saklanan iki yetişkinle bir çocuğun ölümüne neden olan saldırıda misket bombası kullanmakla da suçlanmıştı. Misket bombaları veya misket mühimmatları geniş bir alanda yüzlerce daha küçük mühimmat veya bombacık saçarak yıkıcı hasara ve kayıplara neden oluyor.

HRW de misket mühimmatı kullanımına ilişkin örnekler tespit ettiğini açıklamıştı. Cuma günü Rus ordusunun Vuhledar kentinde bir gün önce misket bombası kullandığı duyurulmuştu. HRW saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiğini belirtmişti. Örgüt, bu silahı "geniş bir alana rastgele tali mühimmat veya bombacıklar saçarak çatışma sırasında sivillere yönelik doğrudan bir tehdit" diye tanımlıyor. Araştırma ve teyit alanlarında uzmanlaşan internet sitesi Bellingcat ise pazar günü Ukrayna'da misket mühimmatlarının kullanıldığı birden fazla yer tespit ettiğini açıkladı. Sitede Okhtyrka kentindeki bir anaokulu ve sitenin sosyal medyadaki misket mühimmatı saldırıları haberlerini doğruladığı Harkov olmak üzere iki yerden bahsediliyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster