Foto GaleriGündemÖlüm makineleri: Putin en tehlikeli silahlarını sahaya sürdü!

Ölüm makineleri: Putin en tehlikeli silahlarını sahaya sürdü!

3 / 7 Ölüm makineleri: Putin en tehlikeli silahlarını sahaya sürdü!
15 Mart 2022 - 09:04

VAKUM BOMBALARI

Ukrayna'nın başkentine doğru hareket ettiği görülen silahlar arasında TOS-1 termobarik roketatarları, BM-21 122mm Grad, BM-21 220mm Uragan ve 300mm Smerch sistemleri de bulunuyor. Termobarik silahlar var olan en acımasız savaş silahlarından biri kabul ediliyor. Füzeler, patlaması halinde binalar ve insanlar da dahil yollarındaki her şeyi yok edebilecek kuvvette süpersonik basınç dalgalarına neden olan son derece patlayıcı bir yakıt ve kimyasal karışımıyla dolu. Aynı zamanda aerosol bombası veya vakum bombası olarak da biliniyorlar çünkü güçlü bir patlama meydana getirebilmek için etraftaki havadan oksijeni emiyorlar.

Ukrayna'nın ABD büyükelçisi, istila sırasında termobarik roketatarların kullanıldığını söylemişti. Birleşik Krallık (BK) Savunma Bakanlığı'na göre Rusya da Ukrayna'da termobarik silahlar kullandığını doğruladı. Bakanlığın Twitter gönderisinde, "Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da TOS-1A silah sisteminin kullanıldığını doğruladı" dendi. TOS-1A, termobarik roketler kullanarak hem yangın hem de patlama etkisi yaratıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster