Foto GaleriEkonomiMetaverse çılgınlığı: 1 dakikada zarara dönebilir!

Metaverse çılgınlığı: 1 dakikada zarara dönebilir!

5 / 8 Metaverse çılgınlığı: 1 dakikada zarara dönebilir!
11 Ocak 2022 - 17:03

"İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sanal gayrimenkul satışı günümüzde giderek popüler bir hal almaktadır. Metaverse evrenlerinden sanal Arsa Satışı son dönemlerde gerek Türkiye’de gerekse de dünyada hız kazanmaktadır. Aslında yapılan işlem fiziksel arsa satışına da benzemektedir. Sanal evrenlerde arsa satışları kripto paralar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Decentraland tartışmasız en popüler olan sanal evrendir. SandBox, OVR gibi platfortmlara ilgi de her geçen gün artmaktadır. Gelişmekte olan metaverse dünyasında kimi sanal araziler yüz binlerce dolara satılıyor. Aslında aldığımız arsa değil NFT’dir. NFT’ler (non-fungible token) birbiriyle takas edilemez jetonlar anlamına gelmektedir. Dijital varlıkların benzersiz olduğunu ve birbiri yerine geçemeyeceğini ifade etmek için kullanılır ve blok zinrciri ismi verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. Geçtiğimiz yıl Decentraland'de 900 bin dolardan fazla bir arazi parçası satılmıştır" dedi.

"AYLIK BELLİ BİR GELİRE KİRAYA VEREBİLİRSİNİZ"

'Dijital yatırımcılar sanal topraklarından düzenli gelir elde edebilmektedir' diyen Kırık, "Sanala arsa aldıktan sonar NFT'leri kullanarak sanal bir ev inşa edebilir ve aylık bir gelirle kiralayabilirsiniz. Veya bir NFT sanat galerisi kurarak çalışmalarınızı sergileyebilirsiniz. Ancak ilgili evrendeki kripto para birimlerine ve dijital cüzdana sahip olmanız gerekmektedir. Başlangıçta, seçtiğiniz evrenin Marketplace'i ziyaret etmeniz ve henüz giriş yapmadıysanız oturum açmanız veya kaydolmanız gerekmektedir. Bir land parseli seçmeniz gerekmektedir. Bir sonraki adım, mevcut arazi parçalarına göz atmak ve tercih ettiğiniz arazi seçimini seçmektir. Sanal arsanızı seçtikten sonra, ayrıntılı olarak okumak için üzerine tıkladıktan sonra burada arazinin coin cinsinden fiyatını, müsaitlik durumunu ve sahibinin adını görebilirsiniz. Satın alma işlemini yapmak için "Satın Al"a dokunmanız gerekmektedir. Cüzdanınızı Marketplace'e bağlayın. Satın alma işlemi başarılı olup tamamlandıktan sonra arazi NFT olarak cüzdanınıza gönderileceğinden, satın alma işlemini gerçekleştirmek için cüzdanınızın hesabınıza bağlı olduğundan emin olmanız gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster