Foto GaleriEkonomiMetaverse çılgınlığı: 1 dakikada zarara dönebilir!

Metaverse çılgınlığı: 1 dakikada zarara dönebilir!

3 / 8 Metaverse çılgınlığı: 1 dakikada zarara dönebilir!
11 Ocak 2022 - 17:03

MİLYON DOLARLAR HARCANIYOR

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan DappRadar raporuna göre bir haftalık süreçte sandbox (SAND), CryptoVoxels ve Somnium Space dahil olmak üzere 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisinin satışı yapıldı.

Öte yandan Gord'un firması Metaverse Group, 2,43 milyon dolara bir dijital arazi satın alırken, bir başka sanal arazi arsası, oyna-kazan platformu olan Axie Infinity oyunundaki sanal arazi 2,3 milyon dolara satıldı.

Hüriyet'ten Kübra Genç, metaverse ile ilgili tüm merak edilen soruları uzmanlarına sordu...

"1 DAKİKADA ZARARA DÖNEBİLİR"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven yaptığı değerlendirmede, "Metaverse’den arsa alınabilir. Şu anda piyasada birçok platformda satılıyor. Aynı arsa birçok platformda da satılabiliyor. Platformu kuran firmanın güvenilirliğine büyüklüğüne göre insanlar yatırım yapıyor ama risk çok yüksek. 3 günde iyi değer kazanıp 1 dakikada zarar boyutuna dönebilir. Değer artışı ve azalışı bir nedene bağlanamıyor.Metaverse evreni söylenti ile piyasa oluşturan sistemler. Değer kazanıyor da değer kaybediyor de ama söylenti ile tamamen. İnsanların anlık ilgisi ile değer kaybı ya da değer kazancı oluşuyor. Bir kontrol ve dayanağı yok" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster