Foto GaleriEkonomiKonut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!

Konut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!

6 / 7 Konut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!
11 Ağustos 2022 - 16:32

REKOR ARTIŞ YAŞANDIĞI BÖLGELER ATLANTA, MİAMİ, LAS VEGAS

Öte yandan yeni sakinlerin akını nedeniyle Atlanta'da mayıs itibarıyla bir yıl öncesine göre kiralar yüzde 14,8 arttı. CoreLogic’e göre mevcut medyan kiraysa aylık 1730 dolar. Microsoft Apple ve Google'ın ana şirketi Alphabet gibi teknoloji devlerinin bu bölgedeki büyük genişlemeleri, daha yüksek ücretli teknoloji çalışanlarını cezbediyor. Şehir aynı zamanda daha yüksek fiyatlı şehirlerden daha ucuz seçenekler arayan insanlar için de cazip görülüyor.

Miami de pandemi sırasında uzaktan çalışanlar için büyük bir çekim merkezi haline geldi ve bu da konut rekabetini artırdı. Kiralar geçen yıla göre yüzde 40 yükseldi. CoreLogic'in 20 büyük metropol alanında yaptığı incelemeye göre bu oran en dik artışı temsil ediyor. Şehirde istenen kiranın medyan değeri şu anda aylık 2488 dolar düzeyinde.

Las Vegas'taki kiralarsa CoreLogic araştırmasına göre üçüncü en büyük artış oranına sahip. Bir önceki yıla göre mayısta yüzde 16,7 artan kiraların medyan değeri aylık 2110 dolar seviyesinde.

Tucson’da kiralar da mayısta bir önceki yıla göre yüzde 12,8 arttı ve medyan kira fiyatı aylık 1942 dolara geldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster