Foto GaleriEkonomiKonut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!

Konut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!

4 / 7 Konut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!
11 Ağustos 2022 - 16:32

BARINMA MALİYETLERİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİNİN ÜÇTE BİRİ

ABD Çalışma Bakanlığı'nın çarşamba yayımladığı verilere göre barınma maliyetleri tüketici fiyat endeksinin yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Tüketici enflasyonu temmuzda bir önceki yıla göre yüzde 8,5 arttı.

Kira artışlarından en çok etkilenenlerse beyaz olmayanlar ve gelir düzeyi düşük olanlar. Pew Araştırma Merkezi'nin nüfus sayımı verilerine göre siyah ailelerin yaklaşık yüzde 58'i, Latin ailelerinse yaklaşık yüzde 52'si kiracı. Buna karşın Hispanik olmayan beyaz ailelerin yaklaşık dörtte biri ve Asyalı ailelerin yüzde 40'tan biraz azı kiracı konumunda.

ABD'li emlak şirketi Zillow'a göre kiracıların yaklaşık yüzde 54'ü yıllık 50 bin dolardan daha az kazanıyor ve kiracılar arasındaki yıllık medyan hane geliri yaklaşık 42 bin 500 dolar. Ülkedeki medyan hane geliriyse 67 bin 500 dolar düzeyinde.

Bununla birlikte sorun dünyanın geri kalanında da hissediliyor. Bloomberg Economics'in yakın zamanda gerçekleştirdiği analiz 19 OECD ülkesinin 2008 mali krizi öncesinde olduğundan daha yüksek birleşik fiyat-kira ve konut fiyat-gelir oranlarına sahip olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster