Foto GaleriEkonomiKonut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!

Konut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!

5 / 7 Konut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!
11 Ağustos 2022 - 16:32

METROPOLLERDE FAHİŞ FİYATLAR

Emlak veri şirketi CoreLogic'e göre müstakil konut kiraları mayısta bir önceki yıla göre ülke genelinde yüzde 14'lük rekor bir artış gösterdi. Artışlar pandemi sırasında rağbet gösterilen şehirlerde daha da çarpıcıydı. Artış Miami'de yüzde 40, Orlando'da yüzde 25 ve Phoenix'te yüzde 17 düzeyinde.

ABD Nüfus Sayım Bürosu'nun 29 Haziran-11 Temmuz'da gerçekleştirdiği ankete göre yaklaşık 5,4 milyon hane ya da hanelerin yüzde 40'ı gelecek iki ay içinde tahliye edilmelerinin veya haciz edilmelerinin muhtemel olduğunu söyledi. Bu, Ağustos 2020'den bu yana kaydedilen en yüksek oran.

Emlak şirketi Redfin’in baş ekonomist yardımcı Taylor Marr, gelecek yıl ABD pazarına 1 milyona yakın kiralık birimin eklenmesinin beklendiğini bunun da baskıyı bir miktar hafifletebileceğini söyledi. Marr'a göre kira artışları bir yıl sonra yüzde 5 ila yüzde 8 aralığına düşebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster