Foto GaleriYaşamİşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey

İşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey

9 / 11 İşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey
05 Ağustos 2019 - 12:45

Balın zararları

Balın faydalarını inceledim. Peki ya zararları?

Tabi ki bal doğru kullanılmadığında, iyi seçilmediğinde ciddi şekilde zarar oluşturabilir. Dolayısıyla burada birkaç tavsiyeye ihtiyacınız var.

Hemen sıralıyorum.

Çok fazla şeker içerir: Yazının başında gördüğünüz üzere balın neredeyse tamamı şeker ve bu şekerin büyük bir kısmı fruktoz.

Dolayısıyla bal insülin direnci olan, aşırı kilolu, diyabetik (tip-2) hiçbir hastama direkt olarak önermiyorum. Ama burada bazı püf noktalar var.

Beslenmenizde eğer şeker varsa ve bu şekerden vazgeçemiyorsanız yerine bal koyabilirsiniz.

Eğer şeker içeriğine rağmen “ben bal yemek istiyorum ve bunu kesinlikle yapacağım” diyorsanız günde bir çay kaşığı tüketebilirsiniz.

Çünkü balın faydalarından yararlanmak için bir çay kaşığı bal gayet yeterli.

Tükettiğiniz balın kalitesi: Çevrenize bakın. Her yer beton. Her yer!

Dolayısıyla arıların kaliteli bal üretmesi için ihtiyaç duyduğu çiçek kalitesi, çeşitliliği artık yok. Bu durum yaylalarda da geçerli. Yani artık kaliteli bal için bayağı emek harcamanız gerekiyor.

Kaldı ki bal üreticileri daha fazla ürün elde etmek için türlü yöntemlere başvuruyorlar. Dolayısıyla bal tüketimi için çok kaliteli bir bal üreticisi bulmanız gerekiyor. Aksi takdirde bal değil; kimyasallar ile zenginleştirilmiş sarı şeker suyu tüketirsiniz.

Allerji yapabilir: Polen allerjisini daha önce duydunuz mu? Çünkü kendisi çok can sıkıcı bir problem. Bal da arılar sebebiyle sürekli polenler ile temastadır ve bal çok fazla allerjen madde içerir.

Eğer allerjik bir bünyeniz varsa (özellikle de polen allerjiniz varsa) bal tüketmenizi tavsiye etmeyeceğim.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster