Foto GaleriYaşamİşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey

İşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey

5 / 11 İşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey
05 Ağustos 2019 - 12:45

Balın faydaları

Balın ne kadar büyük bir gelir kaynağı olduğunu son zamanlarda ekranlarda izlediğiniz “komik reklam” çalışmaları ile görüyorsunuz.

Dolayısıyla balın faydaları ile ilgili çok fazla çarpıcı iddia var ve ne yazık ki hepsi doğru değil. Sizler için balın gerçek faydalarını aşağıda sıraladım. 

Antioksidan içerir ve tansiyonu düşürür

Bal çiçeklerden alınan nektarlar ile üretilir. Çiçeklerde bulunan nektar ise çok özeldir.

Çünkü değerli birçok mineral, vitamin, organik asit ve flavinoid içerir. Bu içerik balın antioksidan seviyesini ciddi miktarda arttırır. Hatta bal içerisindeki antioksidanlar o kadar güçlüdür ki yapılan araştırmalar insanlarda bal tüketimi sonrası kan antioksidan düzeylerini yükselmiş olarak bulmuştur (2).

Kan antioksidan düzeyinin artışı ise, hücrelerinize zarar veren, yaşlanmanızı sebep olan, kanser riskini arttıran, kalp damar hastalığına sebep olan serbest oksijen radikallerinin azalması ve hastalıklardan korunmanız demek.

Ayrıca bal üzerinde bulunan antioksidanların eşsiz bir özelliği daha var. Yapılan araştırmalar bal tüketiminin tansiyonu düşürdüğünü gösteriyor (3).

Sonuç olarak bal birçok hastalığın önlenmesine, tansiyon hastalarında ortalama tansiyonun düşmesine yardım eder.

Kolesterolü düşürür

Kalp damar hastalığı riski açısından kolesterol değerleriniz oldukça önemlidir. Çünkü kolesterol dengesizlikleri damar duvarında küçük tıkaçlar oluşmasına sebep olur.

Uzun vadede oluşan tıkaçlar yırtılıp damarınızı tıkayabilir ve sonucunda felç, kalp krizi gibi durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Dolayısıyla sağlıklı bir yaşam istiyorsanız kolesterol değerlerinize dikkat etmelisiniz.

Yapılan araştırmalar bal tüketiminin kötü kolesterol LDL düzeyini düşürdüğünü, iyi kolesterol HDL düzeyini yükselttiğini gösteriyor (4).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster