Foto GaleriYaşamİşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey

İşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey

3 / 11 İşte bal hakkında bilmeniz gereken herşey
05 Ağustos 2019 - 12:45

Bal nasıl üretilir?

Sizi bal arılarının hayatında kısa bir gezintiye çıkartmak istiyorum.

Gün doğuşu ile bal arılarının mesaisi başlar. Kovanlarından çıkan arılar çiçek aramaya başlarlar. Tam olarak aradıkları şey ise çiçek üzerinde bulunan nektarlardır.

Bu nektarlar tatlı bir yapıya sahip olmakla beraber bal ile yakından uzaktan ilişkisi yoktur. Arılar çiçek bulduktan sonra, hedefin üzerine konarlar ve ağızlarında bulunan hortum aracılığı ile nektarı mideye indirirler.

Tek çiçekten alınan nektar tabi ki yeterli değildir. Bu sebeple birçok çiçek dolaşılır ve arının midesi nektar ile dolar. Bu arada mideye indirilen nektarın bir miktarı kullanılır, kalanı sindirilir ve kovana döndüklerinde “kusularak” görevli arıya aktarılır. Bu arı da nektarı çiğner, midesine indirir ve midesindeki enzimler sayesinde işler.

Uzun işleme sürecinin ardından baldan daha az yoğun -ama bala benzeyen- bir sıvı peteklere aktarılır. Aktarıldıktan sonra depolanan balımsı sıvı içerisindeki su buharlaşarak daha da yoğun bir form yani “bal” oluşur.

Tabi ki benim birkaç paragraflık yazım arıların emeği ile karşılaştırılamaz. Çünkü arılar bir kilo bal için yaklaşık 3 milyon çiçek dolaşır.

Peki arıların bu değerli ürününün içinde ne var?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster