Foto GaleriEkonomiHaftada 4 gün çalışma: Yapay zeka süreci kaçınılmaz kılacak!

Haftada 4 gün çalışma: Yapay zeka süreci kaçınılmaz kılacak!

5 / 9 Haftada 4 gün çalışma: Yapay zeka süreci kaçınılmaz kılacak!
27 Şubat 2024 - 11:33

PORTEKİZ

Uygulamadaki başarının ardından Portekiz bu adımı attı uygulamaya katılan ülkeler listesine girdi.

Geçen yılın haziran ayının başında duyurulan pilot çalışmaya 39 özel şirket katıldı.

Londra ve Reading Üniversiteleri tarafından derlenen deneme raporuna göre Portekiz, insanların yüzde 72'sinin haftada 40 saatten fazla çalıştığı, OECD ülkeleri arasında üçüncü en uzun çalışma haftasına sahip ülke konumunda.

BİRLEŞİK KRALLIK

Birleşik Krallık'taki denemede en başarılı sonuçları açıklayan ülke İngiltere'ydi. Uygulamaya yaklaşık 61 şirket ve 3300'den fazla çalışan katıldı.

Denemeye katılan şirketlerin yaklaşık yüzde 92'si 6 aylık pilot uygulama sonunda 4 günlük çalışma politikasını sürdürmeye karar verdi.

İskoçya'da devlet memurlarına yönelik uygulama Ocak 2024'ün sonlarında başlarken, Galler hükümeti geçen yılın baharında çalışmalara başlamayı düşündüğünü duyurdu.

İskoç hükümeti, South of Scotland Enterprise'da çalışan yaklaşık 140 kamu görevlisinin, ülkede dört günlük çalışma haftasının uygulanıp uygulanamayacağını test etmek için maaş kaybı olmadan haftada 32 saat çalışmaya başladığını açıkladı.

Kamu Politikası Araştırma Enstitüsü'nün (IPPR) İskoçya'da ankete katılan kişilerin yüzde 80'inin girişime oldukça olumlu baktığını ortaya koyarken, katılımcılar programın sağlık ve mutluluklarını artıracağını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster