Foto GaleriEkonomiHaftada 4 gün çalışma: Yapay zeka süreci kaçınılmaz kılacak!

Haftada 4 gün çalışma: Yapay zeka süreci kaçınılmaz kılacak!

4 / 9 Haftada 4 gün çalışma: Yapay zeka süreci kaçınılmaz kılacak!
27 Şubat 2024 - 11:33

BELÇİKA

Almanya halihazırda Avrupa'daki en kısa ortalama çalışma haftalarından birine sahip.

Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) göre ortalama çalışma haftası 34,2 saattir. Ancak sendikalar çalışma saatlerinin daha da azaltılması yönünde çağrıda bulunuyorlar ancak değişikliğin ana nedeni ülkede yaşanan iş gücü ihtiyacı.

1 Şubat itibarıyla Almanya'da 45 şirket, toplamda 6 ay sürecek pilot uygulama ile 4 günlük çalışma haftasını test etmeye başladı. Yalnızca daha kısa bir çalışma haftasına uyarlanabilecek şirketleri kapsayan girişim, Berlin merkezli Intraprenör ve kar amacı gütmeyen 4 Day Week Global (4DWG) tarafından yönetiliyor.

Forsa anketine göre Almanya'da çalışan insanların yüzde 71'i haftada yalnızca 4 gün çalışma hakkına sahip olmak istiyor. İşverenler arasında üçte ikiden fazlası bunu destekledi. Önemli bir çoğunluk (yüzde 75), dört günlük haftanın çalışanlar için arzu edilir olduğuna inanırken, çoğunluk (yüzde 59) bunun işverenler için de başarılabilir olması gerektiğini düşünüyor.

Ancak Almanya hükümeti olumlu verilere rağmen henüz yasalaştırmaya yönelik bir açıklamada bulunmadı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster