Foto GaleriEkonomiEn fakir semtlerde Türkler var!

En fakir semtlerde Türkler var!

5 / 5 En fakir semtlerde Türkler var!
12 Nisan 2013 - 15:11

Türkler bölgede yaşamaktan memnun
Öte yandan yaşadıkları semtler, kentin en geri kalmışları ilan edilmesine rağmen Avustralyalı Türkler bölgede yaşamaktan memnun olduklarını açıkladı. Dallas esnafı Gazi Şener, "Toplumumuzun buluştuğu mekanlar, gerek alış merkezleri gerekse toplum merkezleri hep bir arada ondan mutluyuz orada sorun yok" dedi. Erol Demirkaya da, "Mutlu olmazsa burada kimse durmaz, mutluyuz ki buradayız, kendi şahsıma 29 senedir buradayım 19 yaşında geldim mutluyuz" şeklinde konuştu.
Avustralya genelinde Türklerin en yoğun yaşadığı semtler 167 bin nüfuslu Hume Belediyesi sınırları içerisinde bulunuyor. Resmi rakamlara göre yüzde 8,1;lik kesimi oluşturan Türkler etnik gruplar arasında ilk sırada geliyor. Türkleri sırası ile Araplar ve İtalyanlar izliyor. Resmi olmayan rakamlara göre ise bölgedeki Türk nüfusun oranı yüzde 13'ü buluyor. Avustralya'da her 5 yılda bir yapılan nüfus sayımında, kişinin etnik kimliği ancak "Evde hangi dili konuşuyorsunuz?" sorusuna verilen cevap ile belirlenebiliyor. Yetkililer, özellikle yeni neslin evde İngilizce konuşması sebebi ile nüfus sayımında ortaya çıkan resmi rakamların yanıltıcı olabileceği görüşünü savunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster