Foto GaleriEkonomiEn fakir semtlerde Türkler var!

En fakir semtlerde Türkler var!

2 / 5 En fakir semtlerde Türkler var!
12 Nisan 2013 - 15:11

Bölge halkı ve yetkililere göre, Türk toplumunun yoğun yaşadığı semtlerin en geri kalmışlar listesine girmesinin temelinde fabrikaların kapanmış olması var. AA'ya konuşan Hume Belediyesi'nin eski başkanı Adem Atmaca, Melbourne;ın en fakir 10 semtinden 5'inin kendi belediye sınırlarında olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Halen aynı belediyede meclis üyesi olan Türk kökenli Atmaca, fakirliğin sebeplerini, "bölgedeki fabrikaların kapanması, eğitim seviyesinin düşük olması ve hükümetlerin bölgeye yeteri kadar yatırım yapmamasına" bağladı. Bölgenin kalkınması için Federal ve Eyalet Hükümetlerinin desteğine ihtiyaç olduğunu dile getiren Atmaca, "Avustralya Hükümetinin burayı teşvik bölgesi ilan etmesi gerekiyor ve buraya yatırım çekmesi gerekiyor, eğer bir şirket kurulacaksa Victoria ve Avustralya hükümeti bu şirketi buraya çekmesi gerekiyor" dedi.
Bölgenin yeteri kadar devlet desteği alamadığını ifade eden Hume Belediyesi Başkan Yardımcısı Casey Nunn ise bölgede yaşayan insanların normal hayatlarını devam ettirirken devletin birçok kurumundan destek alamadıklarını, bunun da hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi. Nunn, "Normalde devlet belediyelere destek olur ancak bölgeye yeteri kadar destek gelmiyor, dolayısı ile bölge ve bölge insanına olumlu bir yansıma olmuyor" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster