Foto GaleriYaşamAvrupa'da nükleer korkusu: Eczanelere akın ettiler!

Avrupa'da nükleer korkusu: Eczanelere akın ettiler!

5 / 8 Avrupa'da nükleer korkusu: Eczanelere akın ettiler!
25 Mart 2022 - 10:18

TÜRKİYE'DE İYOT TABLETLERİN SATIŞLARI NE DURUMDA?

Peki Türkiye'de iyot tabletlerinin satışları ne durumda? Türk vatandaşları eczaneye gidip iyot tabletlerine kolaylıkla ulaşabilir mi? Erdoğan Çolak, daha az miktarda iyot içeren tabletlerin gıda takviyesi olarak eczanelerden alınabileceğini söyledi. Çolak, "İlaç olarak üretilen ve iyot içeren tabletleri tüm uzman hekimler reçeteleyebilir. Bu ilaçların alınabilmesi için hastanın iyot tedavisini öneren hekim tarafından yazılmış sağlık raporunun olması gerekli" diye devam etti. Radyasyona maruz kalma durumunda bu ilaçların yalnızca yetkili kişilerin talimatı üzerine reçete edilmesi gerektiğini vurgulayan Çolak, "Vatandaşlar bu tabletleri bilinçsizce kullanmamalı" uyarısında bulundu. Çolak, "Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) önerilen dozdan fazlasını almanın daha fazla koruma sağlamadığını ve hastalığa, hatta ölüme neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ancak radyoaktif iyot ile ilgili bir radyasyon durumunda bu ürünlerin koruyucu olabilecekleri bilinmeli" dedi.

Prof. Dr. Gülçin Saltan İşçan ise, "Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış potasyum iyodür içeren preparat eczanelerde satılıyor. Ayrıca eczacılar eczanelerinde de iyot ve potasyum iyodür içeren lugol çözeltisi hazırlayabilirler" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster