Moody’s’den sigorta şirketlerine not uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, hayat sigortası şirketlerini kredi notlarının düşürülebileceği konusunda uyardı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Moody’s ABD’deki hayat sigortacılarını kredi notlarının düşürülebileceği konusunda uyardı. Bu düşüş, sabit gelirli portföylerindeki korona virüs pandemisi nedenli zaafiyetlerden kaynaklanıyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu, birçok sigorta şirketinin tüketici hassasiyeti olan sektörlerde ciddi zaafiyetlerinin bulunduğunu ve korona virüs nedeniyle yürürlüğe giren karantina önlemlerinden ve yetersiz talepten yüksek miktarda etkilendiğini söyledi.

Hava yolu şirketleri, restoranlar, oteller ve otomotiv sektörü olduğu kadar, yakıt fiyatları da pandemiden ağır darbe aldı. Hayat sigortası alanında çalışan sigorta şirketleri de bu sektörlere bağlı olan BAA notlu kurumsal tahvillerde büyük paya sahip. Özellikle de yakıt alanında.

Reinsurance News’in haberine göre, Moody’s’in Başkan Yardımcısı Manoj Jethani, “çeşitlilik kredi notlarında daha fazla düşüş riskini bir miktar ortadan kaldırsa da, yatırımların kalitesinin önüne geçemez” dedi.

Jethani’ye göre, “kredi notlarının düşürülmesi batık kredi riskini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda ABD’nin hayat sigortacılarının sermaye yeterliliğini de zayıflatıyor.”

ABD’li hayat sigortacıları için kredi notlarındaki bu yeni düzenleme, yakıttaki 131 milyar doları geçen kurumsal tahvilleri nedeniyle ortaya çıkan bir risk.

Tüketici hassasiyetinin yüksek olduğu sektörlerde talepte iyileşme ve kötü senaryoların gerçekleşmesindeki belirsizlik göz önünde bulundurulduğunda, Moody’s sermaye oranı ve varlık kalitesinin, kredi notu daha da düşürüldüğü takdirde zarar görebileceği uyarısında bulundu.

Kredi notlarındaki düşüşler, küresel yakıt ve petrol üreten şirketlerini 2020 yılının ilk yarısında vurdu ve enerjiyle bağlantılı varlık değerleri bazı sigortacılar için düştü. Yeni düşüşler de gündemde.

Bu sigorta şirketleri, bu yatırımları 2020’nin ilk yarısında gerçekleşmemiş zarar olarak rapor etti. Bazı durumlarda da düşük notlu holdinglerin değeri düştü.

Ancak Moody’s’e göre, ABD’de ekonomik teşvik paketleri ve üçüncü çeyrekte yakıt ve petrol fiyatlarındaki artış, sigorta şirketlerinin bu alandaki gerçekleşmemiş zararlarını telafi etti.

Sigorta krizi küresel tedarik zincirini tehdit ediyor

 

Sigorta şirketleri pandemide satır aralarını okuyor

 

Moody's: Petrol fiyatları 2021'e kadar 40-45 dolar arasında