BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta krizi küresel tedarik zincirini tehdit ediyor----

Sigorta krizi küresel tedarik zincirini tehdit ediyor

Sigorta krizi küresel tedarik zincirini tehdit ediyor
28 Eylül 2020 - 15:51 www.finansgundem.com

Korona virüs etkisiyle ticari kredi sigortalarında görülen yavaşlama küresel tedarik zincirini tehdit ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ticaret zincirinde şirketler genellikle ticari kredi sigortası olmadan malların taşınması konusunda temkinli davranırlar. Tedarikçilerin müşterilerine ödeme yapmaması ihtimaline yönelik ticari kredi sigortası yaptırırken bankalar da bu sigortayı finanse ettikleri anlaşmaları güvence altına almak için satın alıyorlar.

Wall Street Journal’ın haberine göre malların ticaretinin korunmasında ve emtiaların dünyanın dört bir yanında güvenle dolaşmasında yardımcı olan ticari kredi sigortaları korona virüs sebebiyle ABD şirketlerince ciddi miktarda sınırlandı. Bu durum küresel tedarik zincirinin sağlıklı işlemesini ciddi derecede tehdit ediyor.

Habere göre sigortası olmayan metallere talep arttıkça sevkiyatlarda gecikmelere ve iptallere neden oluyor. Sigortacılar alüminyum ve nikel gibi metaller için poliçe yazmak konusunda giderek daha fazla tereddüt ediyorlar. Bu sebepten otomobil ve havacılık endüstrilerinde Kovid-19 salgını süresince bu satışların düştüğü görülüyor.

Şirketler sigortasız satış riskini karşılayamıyor

ABD merkezli sanayi firması Imperial Zinc Corp.’un Başkanı Jay Sandler, “Bu içinden çıkılması oldukça zor bir çıkmaz. Kredi sigortası işletmemiz için olağanüstü önemli bir araç” ifadelerinde bulunuyor.

Şirketin sattığı alüminyum çoğunlukla otomotiv sanayisinde kullanılıyor. Şirketin sigorta poliçelerinin birçoğu sınırlandırılmış ve iptal edilmiş durumda. Imperial ise garanti kapsamına girmeden satış yapmak konusunda isteksiz.

Kredi sigortası ABD’de Avrupa’da olduğu kadar yayın olmasa da düşük kar marjı üzerinden yönetilen ve müşterilerin borçlarını ödememesi riskini karşılayamayan ABD’li şirketler için oldukça popüler. İhraç satışlarında kredi kullanan ihracatçılar sık sık bu sigortayı satın alıyor. 2019 yılında ABD’de yaklaşık 600 milyar dolarlık kredi sigortaları tarafından karşılandı.

Sigorta şirketleri iki cephede de kaybediyor

 

Sigorta şirketleri pandemide satır aralarını okuyor

 

Vergi ve sigorta borçları için yapılandırma gelebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)