BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSigorta şirketleri pandemide satır aralarını okuyor----

Sigorta şirketleri pandemide satır aralarını okuyor

Sigorta şirketleri pandemide satır aralarını okuyor
18 Eylül 2020 - 16:57 www.finansgundem.com

Sigorta şirketleri pandemi sürecinde zarar gören şirketlere karşı satır aralarını okuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm ülke karantinadayken, “yakın çevrede” bildirilmesi zorunlu bir hastalığın ortaya çıktığını ne zaman söyleyebiliriz? Yoğun hukuki tartışmalardan keyif alanlar için, İngiltere’de Yüksek Mahkeme’nin, korona virüs nedenli iş kesintisi sigortası kararı oldukça eğlenceli olabilir. Sigortacılık sektörü, yönetmeliklerin satır aralarını okuyarak, kendilerini bir karikatür haline getirdi.

Açık olmak gerekirse, bu durum her koşulda gerçekleşmedi. Mahkeme yönetmeliklerdeki 21 örnek cümleyi incelerken, beklenildiği gibi, farlılıklar ve nüanslar ortaya çıktı. Bazı şirketlerin kazandığı davalar bile oldu. Ama genel olarak bakıldığında, sigortacılık sektörüyle ilgili algı oldukça olumsuz.

Hukuki bir belirginlik oluşturmak için örnek vaka sunan Finansal Yürütme Otoritesi zafer kazandı. Bu zafer kısmi olabilir ancak yine de oldukça önemli. Sigortacılardan başarılı bir başvurunun üzerini çizerek, binlerce küçük şirket şimdi iş kesintisi durumlarını kapsayan “manevi hasar” maddesini kullanarak, para alacak.

Adanmış bir eylem grubundan gelen baskılarla direnci kırılan Hiscox, şimdilerde yükümlülüklerinin 100 milyon sterlinlik mükerrer sigortaya ulaştığını tahmin ettiklerini açıkladı. RSA içinse bu rakam 85 milyon sterlin. Bu rakamlar en kötü senaryo için geçerli, dolayısıyla iki şirketin de hisselerinde artış görüldü. Hatta RSA geciktirdiği temettüleri ödeyeceğini açıkladı.

Nils Pratley The Guardian’da yayınlanan yazısında, ancak hissedarların rahatlaması hikayeyi perdelememeli dedi. Eğer sigorta şirketleri ilk baştan makul bir tutum sergileseydi, sonuç olarak ortaya çıkan devasa hukuki süreç önemli bir miktarda daha küçük olacaktı. Yönetmeliklerin pandemilerden ziyade, yerel lejyoner hastalığı ve benzeri hastalıkları kapsadığı konusunda bağırmak, gerçek bir yokuşa sürme yaklaşımı olarak görüldü.

FCA bu konuda bir sonuca varmak için süreci hızlandırarak tebriği hak etti. Sigorta şirketleri, diğer yandan, bankaların kriz dönemlerindeki geleneksel rolü olan ‘kötü adam’ tavrını takındı. Sigortacılık sektörünün meslek birliği ABI açıklamasında “sigorta şirketleri her zaman müşterileriyle yaşadığı kontrat anlaşmazlıklarından üzüntü duymuştur ve son olaylardan gerekli dersi çıkarmaya devam edecekler” dedi.

İki sektör pandemiye borçlu yakalandı

 

İMF’den pandemiden güçlenerek çıkmanın formülü

 

Vatandaş pandemi zararına karşı sigortaya sarıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)