Credit Suisse’den finans çalışanlarına özel WhatsApp

Finans çalışanlarının oldukça katı şartlarda çalıştığı yaygın bir gerçeklik. İsviçre bankası Credit Suisse çalışanlarının mesajlaşmalarını takip edebilmek için WhatsApp’a alternatif ve çok benzeyen bir şirket içi uygulamayı kullanıma soktu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse çalışanları için WhatsApp benzeri bir mesajlaşma uygulaması üretti. Financial News’in haberine göre banka popüler mesajlaşma uygulamasının yükselişi nedeniyle bu tip bir uygulama üretmeye ihtiyaç duydu.

Credit Suisse’in yeni uygulaması ekim ayından itibaren bankanın dünya çapındaki tüm çalışanları için uygun hale getirildi. İsviçre bankasının chat uygulamasının üretilme amaçları arasında çalışanlar arası mesajlaşmaların takip edilmesi amacı yatıyor. Uygulama aynı zamanda çalışanlara WhatsApp benzeri bir deneyim sunuyor.

Financial News haberinde, 2021’in ilk çeyreğinden itibaren çalışanların WhatsApp üzerinden gönderilen mesajları da uygulama üzerinde görebilecekleri bu sayede de müşterilerle iletişim için de kullanabilecekleri belirtildi.

Birçok finans firması, çalışanlarının WhatsApp uygulamasının kullanmasını yasaklayan politikalarını gözden geçiriyor. WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme teknolojisi (end-to-end) mesajların izlenmesini zorlaştırıyor, bu yüzden de birçok banka ve firma bu şifrelemenin olduğu uygulamaların kullanımını yasaklıyor. Ancak bankaların gözetim uzmanları ve politikalara karşı çıkanlar, bu tür yasakların günümüz anlaşma bankacılığını ve müşteri yönetiminin nüanslarını yansıtmadığından şikayet ediyorlar.

Söz konusu sorun pandemiyle birlikte daha acil bir hale geldi. Kendilerini evden çalışma düzeni içerisinde bulan binlerce finans çalışanı kişisel cihazlarına ve evlerindeki ofis kurulumlarına daha fazla güvenmek zorunda kaldılar ve mesajlaşma uygulamalarının kullanımlarını ciddi biçimde artırdılar.

Credit Suisse’in banka çalışanlarınca MyChat olarak bilinen mesajlaşma uygulaması bankanın dahili teknoloji platformu üzerinden çalışanların bilgisayarlarına ve telefonlarına indirilerek kullanılabiliyor.

Uygulama 2018 yılında bankanın WeChat mesajlaşma platformundaki mesajları takip etmeyi mümkün kılmak için oluşturduğu CS Chat uygulamasını takip ediyor. Credit Suisse’in bu uygulaması sadece Asya bazlı özel bankacılık çalışanları ve müşterileri için kullanılmıştı.

Credit Suisse çalışanları için MyChat'in lansmanı, bankanın Risk ve Uyum Birimi Genel Müdürü Lara Warner tarafından imzalanmış bir not aracılığıyla anlatıldı. Kasım ayı başlarında gönderilen notta, banka personeli müşterilerle iletişim kurmak için WhatsApp kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Bankanın bir kıdemli ticaret bankacısı konuyla ilgili verdiği demeçte bankanın “bize modern yollarla iletişim kurmanın imkanını ararken aynı zamanda hepsini dar çerçevede tutmaya" çalıştığını ifade etti.

Finans devlerinin izleyemedikleri iletişim araçlarını sınırlamak için yaptıkları geniş bir hamlenin bir parçası olarak Morgan Stanley ekim ayında şifreli mesajlaşma uygulaması kullanma kabahati nedeniyle işçi çıkaran son büyük finans firması olmuştu. Ocak ayında JPMorgan da New York’taki ticaret bankacılarının kendi aralarında WhatsApp kullanmalarını yasaklamıştı.

Ancak korona virüs krizi finans endüstrisi devlerini WhatsApp kullanımını yasaklamak yerine mesajlaşmaların daha iyi takip edilmesini sağlamak yoluna doğru itti. Birçok banka uzun süredir uyumluluk onayı verdikleri şirket cihazlarının kullanımını zorunlu tutuyor. Ön cephede çalışan finans çalışanlarının cep telefonlarının, e-postalarının ve mesajlarının izlenmesi şirket yönetmelikleri gereği zorunlu.

Kadın çalışanlar üstleriyle konuşmadan terfi alamıyor

 

Şirketler pandemi yönetimine ‘erkek işi’ diyor

 

Deutsche Bank: Evde çalışandan ek vergi alınsın