BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadın çalışanlar üstleriyle konuşmadan terfi alamıyor----

Kadın çalışanlar üstleriyle konuşmadan terfi alamıyor

Kadın çalışanlar üstleriyle konuşmadan terfi alamıyor
23 Kasım 2020 - 18:27 www.finansgundem.com

Avustralya’da finans sektörünün erkek egemen yapısını gösteren bir araştırma daha yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre kadın finans çalışanları terfi için üstleriyle konuşmadıklarında mesleklerinde yükselmeleri zorlaşıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avustralya'da kurumsal şirketlerde cinsiyet önyargıları işaretlerini inceleyen yeni bir araştırmaya göre, finans sektöründeki kadın çalışanlar üstlerine terfi istediklerini belirtmedikleri sürece erkek çalışanlardan çok daha az terfi ediliyorlar.

Bloomberg’in haberine göre 2 bin finans sektörü profesyoneliyle yapılan ankete göre erkeklerin %76’sının terfi istemeden mesleklerinde yükselme teklifi yapıldığını ancak bu oranın kadınlarda %57’de kaldığını gösteriyor. Araştırma yatırım danışmanlığı şirketi Adrea Investent Management’ın önde gelen araştırmacıları ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından sektör uzmanlarıyla birlikte gerçekleştirildi.

Araştırma ekibinde bulunan ve üniversitenin uygulamalı istatistik alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Bronwen Whiting, bulguların erkeklerin bir şeyler istemediği durumda da başlarına iyi şeylerin gelebildiği bir işletme kültürünü gösterdiğine dikkat çekti. Whiting, “Bu durumu düzeltmek için farklı davranmak kadınların görevi olmamalı” dedi.

Üstelik Avustralya, cinsiyet eşitsizliğiyle mücadelede bazı başarılar elde edebilen ülkeler arasında yer alıyor. Örnek vermek gerekirse danışmanlık şirketi Kearney tarafından bu yıl yayımlanan bir rapora göre, Avustralya en büyük ilk 100 firmasında kadın yönetim kurulu üyelerinin barındırması ve kadın milletvekili oranı açısından İngiltere, ABD ve Hindistan’ı geride bıraktı. Ancak yine de anket sonuçları, erkek fon yöneticilerinin ortalama olarak kadın meslektaşlarının iki katından fazla kazanması da dahil olmak üzere devam eden birtakım boşlukları da gösteriyor.

2019 verilerine göre erkek sayısal araştırma analistlerine kadınlardan %43 daha fazla ödeme yapılırken uyumluluk birimlerinde çalışan erkenler %76 oranında daha fazla ücret alıyorlar. Avustralya'daki resmi rakamlar, genel cinsiyet maaş farkını %14 olarak gösteriyor. İngiltere'de, hükümet verilerinin analizlerine göre Finans sektöründeki fark %20’nin çok üzerinde.

Ardea ve Avustralya Ulusal Üniversitesi’nin yaptığı ortak araştırmada kadınların erkeklerle aynı oranda maş artışı ve terfi istediklerinde terfi almaları konusunda hiçbir fark olmadığını ortaya koydu. Ancak aradaki fark şirketlerin ikramiye ödemeleri sırasında inisiyatif almasından dolayı yeniden görünür hale geldi.

Sidney merkezli Ardea’nın Araştırma Birimi Başkanı Laura Ryan, “Kadınlara neden daha az maaş ödendiğine dair öne sürülen argümanlardan biri de bizim çok daha uzlaşmacı olmamızdır. İddialı gibi görünüyoruz ancak böyle olmazsak da treni kaçırıyoruz. Cinsiyet, maaşın belirlenmesinde güçlü bir faktördür" dedi.

Finans sektöründeki kadınların ve diğer azınlıkların yükselmelerini engelleyen yapı ve cinsiyete bağlı maaş eşitsizlikleri küresel bir sorun olarak kalmayı sürdürüyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) göre, genel olarak kadınlar salgın sonrasında işlerini kaybetme riskiyle de karşı karşıya.

Laura Ryan, kadınların mevcut eşitsizlik nedeniyle erkeklere kıyasla emeklilik kazanımlarında zaten geride kaldığını ve Kovid-19 sonrasında yaşananların sorunu daha da kötüleştirebileceğini söyledi.

Bronwen Whiting yöneticilerin ilerlemenin yavaş olduğunu kabul etmesini umduğunu belirterek "Bu, Dünya Kadınlar Günü'nde yılda bir kez konuşup sonra da unutabileceğimiz bir konu değil" ifadelerine yer verdi.

Ryan, finans sektöründeki pek çok meslektaşının cinsiyet ayrımı olmadığına inandığını belirterek, "Tüm bu bilinçsizce yerleşen önyargı varken ve herkes sorunun çoktan çözüldüğünü düşünmekteyken, sonuçlar kesinlikle sorunun hala karşımızda olduğunu ve hala kat etmemiz gereken bir yolumuz olduğunu gösteriyor" dedi.

Şirketler pandemi yönetimine ‘erkek işi’ diyor

 

Powell'ın pandemideki en büyük korkusu kadınlar ve çocuklar

 

Pandemi ekonomisi yeni girişimciler yaratıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)