BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketler pandemi yönetimine ‘erkek işi’ diyor----

Şirketler pandemi yönetimine ‘erkek işi’ diyor

Şirketler pandemi yönetimine ‘erkek işi’ diyor
20 Kasım 2020 - 15:24 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük şirketleri korona virüs pandemisinde liderlik pozisyonlarına erkek çalışanları getiriyor. Araştırmalara göre kadınlar geçen seneye göre 4 kat daha az kazanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel şirketlerde üst kademe yöneticilerdeki cinsiyet eşitsizliği pandemiyle birlikte yaygınlaşmaya başladı. Dev şirketlerin CEO seçimleri pandemi sürecindeki liderliği ‘erkek işi’ olarak gördüklerini açığa çıkarıyor.

Bloomberg’in haberine göre, liderlik danışmanlığı firması Heidrick & Struggles’ın işveren yöneticileri tarafından yapılan analizinde, Dünya Sağlık Örgütü’nün Kovid-19'u küresel pandemi olarak ilan etmesinden bu yana dünyanın en büyük şirketleri tarafından seçilen CEO'ların sadece %3'ü kadın. Bu tarihten önceki altı ay içerisinde kadınla dünyanın en büyük 965 şirketinde şu anda kazandıklarının dört katını kazanıyordu. Araştırma ırk ve etnisite ayrımını göz önünde bulundurmuyor.

Kadınlar ve diğer az temsil edilen gruplar karantinalardan ve diğer kısıtlamalardan dolayı kariyerlerinde daha fazla zarar görme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Kadınlar ayrıca okulların kapanması ve çocuk bakımı imkanlarının eksikliği nedeniyle daha fazla işten ayrılmak zorunda kalıyorlar. Bazı ekonomistler ekonomik krizi ilk kadın resesyonu olarak tanımlıyor. Kadınların son on yılda iş hayatında kaydettiği ilerlemeden salgın kriziyle birlikte geri dönüldüğü izleniyor.

Şirketlerin üst mevkideki mesleklerde daha fazla erkekleri tercih etmesindeki sebep erkekler tarafında domine edilen bu görevlerde daha önce hizmet etmiş isimlerin tercih edilmesi olarak görülüyor. S&P 500 şirketlerinin sadece %6’sı kadın CEO’lar tarafından yönetiliyor.

Pandemi sürecinde yeni CEO’ların sayısı da azalıyor. Mart ayından haziran ayının sonuna kadar 20 küresel pazardaki en büyük şirketlerde toplamda 30 yeni CEO görev yapmaya başladı. Geçtiğimiz senenin aynı döneminde ise bu rakam 45 olarak izleniyordu. Heidrich verilerine göre şirketler 2008 Finans Krizi sırasında da CEO görevlerinde erkekleri daha fazla tercih ediyordu. Ancak bu değişim o yıllarda pek yankı uyandırmamıştı.

Kovid-19 salgınının kadın çalışanlara etkileri

 

"130 milyon insan yoksulluk tehdidiyle karşı karşıya"

 

Karantinadaki İngiltere'de iflas dalgası çok yakın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)