BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank: Evde çalışandan ek vergi alınsın----

Deutsche Bank: Evde çalışandan ek vergi alınsın

Deutsche Bank: Evde çalışandan ek vergi alınsın
11 Kasım 2020 - 15:29 www.finansgundem.com

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche’den vergi düzenlemelerine ilişkin ilginç bir teklif geldi. Banka ekonomisti Luke Templeman evde çalışanlardan çalıştıkları gün başına %5 ek vergi alınmasını öneriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank Ekonomisti Luke Templeman uzaktan çalışanların ofise gitmemeleri nedeniyle sahip oldukları ek finansal fayda nedeniyle vergilendirilmeleri gerektiğini söyledi.

Financial News’in haberine göre ekonomist söz konusu verginin aniden işlerinden olan veya uzaktan çalışması mümkün olmayacak işlerde çalışan ve daha düşük ücret alan çalışanların desteklenmesi için uygulanması gerektiğini belirtti.

Templeman, “Yıllardır uzaktan çalışanlar için bir vergiye ihtiyacımız vardı. Kovid bunu belirgin hale getirdi” ifadelerine yer verdi.

Deutsche Bank ekonomisti, “Evden çalışma uygulamalarına ani geçiş tarihte ilk defa büyük yığınların kendilerini yüz yüze olan dünyadan bağlantılarını koparmasını ancak halen ekonomik hayata liderlik etmelerini sağladı. Bu durum uzaktan çalışanların ekonomik altyapıya daha az destek vermelerini fakat yine de ekonomik altyapının faydalarından yararlanmalarını sağlıyor” görüşlerine yer verdi.

Templeman bunun büyük bir problem olduğunu belirtiyor. Ekonomist, “Daha geniş işletmeleri ve ekonomik altyapıyı inşa etmek on yıllar hatta yüzyıllar aldı. Bu varlıkların büyük bir kısmı gereksiz hale gelirse ekonomik sıkıntı uzayabilir” sözlerini kullandı.

Deutsche Bank ekonomisti evde çalışmanın da çocuk bakımı ve çalışma ortamını mükemmelleştirme maliyeti gibi kendine göre maliyetleri olduğunu kabul etse de bunun genellikle elde edilen kazançlarla karşılaştırıldığında sönük kaldığını belirtiyor.

Deutsche Bank çalışma sisteminde hibrit modele geçiyor

Ofisi olmayan işveren ek vergiyi üstlenecek

Söz konusu vergilendirme önerisi hükümetlerin evden çalışma tavsiyesi vermediği zamanlarda evde alışıldığı her gün için %5 oranında ek kesintiyi içeriyor. Öneride evden çalışan kimselerin evde bulundukları her gün için maaşlarından vergi kesintisi yapılmasını buna karşın eğer işyeri sahibi çalışanlarına ofis ortamında sürekli bir çalışma alanı sağlamıyorsa söz konusu verginin işverenden kesilebileceği belirtiliyor.

Templemen İngiltere’de ortalama işçi maaşının yıllık 35 bin sterlin olduğunu hatırlatarak söz konusu vergiyle günlük 7 sterlinlik verim elde edilebileceğini söyledi. Bu veriyle evde çalışanların pandemi sürecinde evde geçirdikleri zamanı karşılaştıran Deutsche Bank araştırmacıları verginin kamu harcamaları için 6,9 milyar sterlin kaynak oluşturabileceğini hesapladı.

10 Kasım tarihli notunda Templeman, “İngiltere’de 6,9 milyar sterlin birikmiş kaynak 25 yaşın üzerinde asgari ücretle çalışan bireylerin %12’sine 2 bin sterlin hibe sağlayabilir” dedi.

Templeman vergiye karşı olanlara, “hükümetlerin her zaman sosyal çevreyi düzenlemek için vergilendirme yaptığını unutmayın. Aynı şekilde mevcut toplum insanların birbirinden koptuğu bir biçime doğru ilerlerken vergi sistemimiz de onunla birlikte hareket etmelidir” açıklamasında bulundu.

'Şüpheli işlemleri' nedeniyle Deutsche Bank'a ağır para cezası

 

ABN Amro’nun karı yüzde 46 düştü

 

Biden’ın ticaret politikası nasıl olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)