BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB Aydın: Yeni kredi vermede sektör çok iştahlı----

TBB Aydın: Yeni kredi vermede sektör çok iştahlı

TBB Aydın: Yeni kredi vermede sektör çok iştahlı
17 Kasım 2017 - 21:07 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye'de risk yaşanırken bankacılık sektörünün yeniden yapılandırma ve yeni kredi verme konusunda çok "iştahlı" davrandığını söyledi.

TBB ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) işbirliğiyle kentteki bir otelde bazı bankaların genel müdürleri ile temsilcilerinin katıldığı "Diyarbakır İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Aydın, Türk bankacılık sektörünün krediyi ve riski görebilen bir sektör olduğunu belirten Aydın, Türkiye'de risk yaşanırken bankacılık sektörünün yeniden yapılandırma ve yeni kredi verme konusunda çok "iştahlı" davrandığını aktardı.

Türk bankacılık sisteminin bireysel olarak yanlışları olabileceğini aktaran Aydın, bireysel yanlışlarla sektörün yanlışlarını birbirinden ayıracaklarını söyledi. Aydın, şöyle devam etti:

"Hepimiz aynı gemideyiz. İnşallah hep birlikte Türkiye ekonomisinin büyümesine, gelişmesine, istihdamın ve ihracatın artmasına katkıda bulununuz. Bütün amacımız da budur. Bizim için yurdun her köşesi, Türkiye'nin bütün köşeleriyle aynı. Dolayısıyla Diyarbakır’la İzmir’i görüşümüz de bundan farklı değildir. Türkiye kendi başına ekonomik olarak hareket etme imkanına sahip ama artık dünyadan etkileniyoruz. Amerika büyümediğinde, Çin büyümediğinde, Avrupa Birliğine ihracat yapamayınca bölgede sorunlar olunca, Türkiye'yi ve bölgede Diyarbakır'ı tek başına hepimizin birlikte olarak büyütmesi mümkün değil. Büyümek için ilgili ortam hem dünyada, hem bulunduğumuz coğrafyada, hem de ticari partnerlerimizle olması lazım ki hep birlikte büyüyelim."

Bankaların verdiği kredi ve teminatlar konusunda yaşanılan sıkıntılara değinen Aydın, şunları söyledi:

“Benim elimde para var, kredi vermek istiyorum. Teminata dayalı yapıyoruz bu işi, teminatın değeri yeterli ama bunu değerleyen düşük yapıyor. O zaman benim ticaretimi, para kazanmamı kısıtlıyor. Daha çok kazanacakken, daha çok verecekken benim kredi verme iştahım sınırlanıyor. Biz bu işe karşıyız. Benim milletten topladığım mevduat bana emanet, geri vermem gerekiyor. Teminat olduğundan daha yüksek değerde gösterilmiş. Allah muhafaza kötü bir durum olduğunda ben alacağımı alamayacağım."

Bankanın teminata alacağı gayrimenkulün değerini kendilerinin tespit etmediğini dile getiren Aydın, tespiti Sermaye Piyasası Kurulu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun yaptığını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)