BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigortada acente banka kavgası----

Sigortada acente banka kavgası

Sigortada acente banka kavgası
10 Ocak 2011 - 01:51 www.finansgundem.com

Acenteler bankaların sigorta satışına karşı çıkarak, Hazine ve şirketler üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor.

SİGORTA şirketleri ile acentelerinin arası bankalar yüzünden açıldı. Krediler ile birlikte hayat, konut, deprem, kasko, trafik sigortası ürünlerini müşteriye sunan, ATM ve internet üzerinden de ferdi kaza sigortası satışı gerçekleştiren bankaların, sigorta pazarındaki payının artması sigorta acentelerini rahatsız etti. Bankaların sigortacılık yapmasını engellemek amacıyla gerek Hazine gerekse de sigorta şirketlerine bu konuda baskı yapmak için bir araya gelen acenteler, bir taraftan aralarında imza topluyor, diğer taraftan de sektörün çatı kuruluşları önüne çelenk bırakarak tepkilerini gösteriyor.
Bankalar Birliği de devrede
Bankaların sigorta satışına aracılık etmesine karşı çıkan acente yetkilileri, herkesin kendi alanında faaliyet göstermesi gerektiğini belirterek, şunları söylüyor: “Yıllardır sigorta acenteliği yapıyoruz ve tek faaliyet alanımız da bu. Biz de o zaman bankacılık yapalım. Sigorta şirketi ile sermaye ilişkisi olan bankalar bu ürünleri satıyor. İlişkisi olmayan sigorta şirketleri de bankalarla anlaşıyor. Bizim alanımız da gittikçe daralıyor.”
Hazine taslak hazırladı
Sigorta şirketleri de acentelerin bu yaklaşımına tepki göstererek, bankalara kısıtlama getirilemeyeceğini, bankalar sayesinde sigortalı sayısının arttığını savunuyor.Hazine Müsteşarlığı ise, sigorta sektöründe başlayan tartışma üzerine bir yönetmelik taslağı hazırlayarak, sigorta sektörünün ve bankaların görüşüne sundu. Ancak Hazine’nin hazırladığı taslakta bankaların sigortacılık yapmasını kısıtlayan bazı maddeler bulunması üzerine taslağa hem Sigorta Şirketleri Birliği hem de Bankalar Birliği itiraz etti.

Dağıtım kanalı sayısı artmalı

AKSİGORTA Genel Müdürü Uğur Gülen: “Sigortacılığın en büyük eksiği sigorta bilincinin düşüklüğü ve prim üretiminin yeterli düzeyde olmaması. Yapılacak her türlü düzenlemenin tek bir amacı olmalıdır, sigorta pazarını büyütmek. Sigortalanma oranının düşük olduğu bir ortamda yapılması gereken, daha çok müşteriye ulaşmak için dağıtım kanalı sayısı ve çeşidini mümkün olduğu kadar arttırmaktır.”

Hazine doğru karar verecektir

YAPI Kredi Sigorta Genel Müdürü Giray Velioğlu: “Sigortacılık Kanununda kimlerin veya hangi kurumların sigorta aracılığı yapabilecekleri net bir şekilde çizilmiştir. Sigortacılığın gelişmesi, büyümesi ve yaygınlaştı-rılmasında özellikle bankalar önemli bir üretim kaynağı olarak görül-mektedir. Hazine’nin, Sigortacılık Kanunu çerçeve-sinde bu konuyu değerlen-direrek, sektörün dinamik-lerine uyumlu
bir yaklaşım sergileyeceği görüşündeyim.”

Bankalara sınırlama getirilemez

ANADOLU Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su: “Banka sigortacılığına yönelik serbest rekabet ortamını engelleyici tarzda getirilecek düzenlemeler, piyasanın işleyişini olumsuz etkiler, tüketiciye de fayda sağlamaz. Sigortalılara daha fazla seçenek sunmak sektörün gelişimi için olumlu bir adımdır. Bankalar sayesinde sigortacılık, geniş zemine yayılabiliyor. Bu çerçevede acenteler haricindeki kesimlerin, sigorta satışı yapmasının engellenmesi doğru değil.”

Bankalara ihtiyaç var

LIBERTY Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin: “Bankalar geniş dağıtım ağları sayesinde müşteriye ulaşma ve sigorta ürününü tanıtma konusunda çok önemli bir yere sahip. Sigorta satışı yaparken müşterinin bilgilendirilmesi önemli. Bankaların bu konuya odaklanması gerekiyor. Eğer buna hazır değillerse zorunlu sigortalar, konut, ferdi kaza gibi basit ürünlerle sınırlamak daha doğru olacaktır.”

Sektörü büyütüyorlar

RAY Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu: “Bankaların sigorta satışı yapması, sektörü büyüten, sigorta ürünlerini tüketiciye tanıtan dolayısıyla acentelerin pazarda iş yapmalarını kolaylaştıran bir faaliyettir. Hazine Müsteşarlığı’nın sigorta tabanını genişletici yaklaşımları olduğunu biliyoruz ve bu yaklaşımı destekliyoruz.”

2010 emeklilik olgusunu değiştirdi

EMEKLİLİK Gözetim Merkezi (EGM) Başkanı ve AvivaSa CEO’su Meral Eredenk, bireysel emeklilik sisteminin büyümesini 2010’da da sürdürdüğünü belirterek, son açıklanan 17 Aralık 2010 tarihi verileriyle 2.2 milyon katılımcıya ve 11.8 milyar TL de fon büyüklüğüne ulaşıldığını söyledi. Eredenk, sistemden emekli olanların sayısının ise 2 bin 774’e çıktığını kaydetti. 2010’da katılımcı sayısında yüzde 15, toplam fon tutarında ise yüzde 32 oranında artış olduğunu ifade eden Eredenk, 2010’un rakamsal büyüklüklerin yanı sıra emeklilik olgusunda yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurguladı. Bir yılda sistemin bine yakın yeni emekli verdiğini belirten Eredenk, “Sistemden emekli olan katılımcılarımızın sayısının artmasıyla birlikte güven de arttı. Bireysel emeklilik, hem ulaştığı büyüklük hem de emeklileri ile Türkiye için ne kadar önemli olduğunu göstermiştir” dedi. Eredenk ekonominin daha güçlü olması için bireysel emeklilik birikimlerinin daha fazla olması gerektiğinin de altını çizerek, “Bireysel emeklilikte biriken fonlar arttıkça ekonomi daha uzun vadeli yatırımlar için güçlü bir pozisyon elde edecektir” dedi.

Vakıf Emeklilik Genel Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAYFUNKURT22 Ocak 2011 12:22

    Sektörün büyümesi ve tüketicilerin sigorta konusunda bilençlenmesi gerektiğinden bahsedilen bu yazıda ne yazıkki atlanan bir şey vardır ki buda sigortacılık konusunda bilgisi olmayan banka personelinin müşteriye yaptım oldu mantığı sigorta ürünlerini sattığının atlanmasıdır. Haksız rekabet şartlarıdır. Sektör büyüyecek sigorta şirketlerinden yaptıkları yüksek sigorta üretimleri nedeni ile sigorta şirketlerinin müdürleri övgüler alacak diye yıllardır bu işin cefasını çeken acenteleri yem etmenin anlamı yok. yıllar öncesi yapılan hayat sigortacılığı saçmalığını daha bu toplum unutmadı. Sektörde daha bunların izlerini üzerinden atamamışken sigorta üretimi artacak diye kişilerden habersiz veya kişinin farkına varamadan atm ve internet bankacılığının tuzaklarına düşürülerek yapılacak sigorta üretimleri sektörü büyütmekten çok sektörde büyük yaralar açacaktır. Sayın müdürler siz benden daha iyi bilirsiniz yıllar önceki 90 lı yıllardaki bu işi bilmeyenler tarafından yapılan hayat sigorta poliçelerini elinizi vicdanınıza koyun ve öyle cevap verin yakıştımı türk sigorta sektörüne? Lütfen biraz mantıklı olup 90 lara geri dönmeyelim. eller gidiyor aya bizler kalmayalım yaya...

  • ulukaptan13 Ocak 2011 11:56

    geçmişi bankacı olan birisinden ne beklenir ki. başarısızlıklarını bol bol konuşarak kapatmaya çalışıyorlar.

  • Dinçer KURBAN11 Ocak 2011 18:41

    Sigorta şirketlerinin Genel Müdrülerinin bankaların sigortacılık yapmsını istemekten başka bir şansları olabilirmi ki? Netice itibarıyla genel müdürlüklerini yaptıkları sigorta şirketlerinin kurucuları bankalar. Sektörün büyümesi, sigortalı sayısının artıyor olması söylemleri mesnetsiz söylemlerdir. Bunun yanında yaptıkları hayat dışı sigortalarla ilgili de sigortalılara düşük faizli kredi, kredi kartlarına ekstra puan yüklemeler yaparak haksız rekabetin de daniskasıdır.

  • yusuf11 Ocak 2011 15:48

    Biz Acenteler Kavga Etmiyoruz. Bankalar Kendi işlerini Yapsınlar, Para alıp para kredi versinler. Yüksek Faizli ek zamlar, işlemler ile :)Üzülmek Ağlamak Sinir Sahibi olmak, Aile ve iş düzenini Bozmak İçin Banka ile Çalışmak Gerekli :....Bankalar Keyfindenmi Sigortacılık Yapmak İstemekte, 1- Müşteri hesaplarını Ellerinde Tutmak, 2 - Poliçe Kesilince Poliçe Dışından ek Vergi,... Ek işletim sistemi parası Gibi Paralar Tahsil etmek. Parasını Ödemedimi Poliçeyi İptal etme Cihetine Gitmeden Günün Geçmesini Beklemek ve İCRA i İşleme Sokmak..Paraya Para Katmak ve Müşteriden Tahsil etmek '' T.C. Devleti yöneticileri '' Hazine '' BDDK'' TOBB'' Artık Bu işe El Atması Gerekliki Müşteri T.C Vatandaşları ve Türkiyede Yaşayan Kişilerin Mağduriyetleri SONA ersin.. ve Artık Bankalar Kendi işlerine Baksın

  • mustafa güven11 Ocak 2011 14:50

    evet sigorta şirketleri bankaları sever . neden ? çünkü sigortalının sigorta yapıldığından çoğunlukla haberi olmaz. bu nedenle hasar oranları düşüktür. 3 yıldır kaskosu olan ve bundan haberi olmayan bir çiftci traktörünü kaskolatmak için gelince , 3 yıldır kaskosunun yapılıp kredi taksitlerine yansıltıldığını gördük.neden şimdi şirketler bankayı sevmesinki? acenteye gelen müşteriler sadece risk satın almaya gelirler . bankaya ise ne olduğunu bilmedikleri neleri kapsadığını bilmedikleri sadece prim öderler hatta ödetirler demek daha doğru. eczane sigara satamıyorsa, dişçi coca cola satamıyorsa ticari ahlak gereği sigortayıda eğitim alan ve ticari sınırlama getirilen acente yapsın.

  • Hayrettin GEGEZ11 Ocak 2011 14:21

    5684 Sayılı yasa ile Sigortacılık mesleğine getirilen kurallar neticesinde özetle İyi eğitimli,Mesleğini iyi bilen, temsil yeteneği ve Fiziksel şartlarda yeri olan gerçek yada tüzel kişilerin icar etmesi istenirken diğer tarafta işlerinin yanında elindeki materyalleri kullanarak deyim yerindeyse cebren yapılan sigortalar müteakip yıl verilen kötü hizmetle kaybolup gitmekte bir yiğin memnuniyetsiz müşteriler yaratılmaktadır. Bizim korkumuz bankalar değil etik kurallar içinde rekabet etemekte zorlandığımız aslen işi sigortacılık olmayanlar Tüm Sigorta Şirketi Yöneticilerimizinde iyi bildiği bu işin hizmetinin en iyisini Şirket adına Acenteler yapar 24 saat görevinin başında olarak.. Özetle biz işimizi yaparken nasıl herkesin ekmeğine saygılıysak bizimde ekmeğimize saygı adına bankacılık materyallerini kullanarak haksız rekabetle Poliçe satanlarla bizim işimiz 2011 Yılının meslek etiğine bağlı tüm sektörümüz için güzel bir yıl olması dileğiyle saygılar...

  • Neşe DEMİRAĞ11 Ocak 2011 14:06

    Finans gündemdeki yorumlar tam haber niteliğinde yapılmış yorumlardır. Dikkatinizi çekerim. Haber yapan kaynaklar bir de acenteleri dinlerlerse ve Sigorta Şirketlerinin Sayın Genel müdürlerinin beyanatlarının yanına Acentelerin de beyanlarını eklediklerinde bu haber tam tarafsız haber olur. Biz yorumlarımızla haberi kendimiz trafsızlaştırdık ve tamamladık. Yorumlarınızı oraya ekleyebilirsiniz.kamu oyu.Devlet,basın ve tüm sektör doğru bilince ve bilgilendirmeye sahip olsun. Rahatsızlığımız.Haksız rekabt,Tüketicinin kandırılması,sermayeye ekmek yiyen 500 bin kişinin yem edilmesidir. Hareketimiz Demokratiktir. Şirket Genel müdürlerinin korkmaları Haklılığımızdandır. Acenteler Hizmet ,kalide ,geleceğe etkin meslek bırakma ve bunlarla birlikte Ekonomiye ve İstihtama katkı sağlama hareketidir

  • Neşe DEMİRAĞ11 Ocak 2011 14:00

    Finans gündemdeki yorumlar tam haber niteliğinde yapılmış yorumlardır. Dikkatinizi çekerim. Haber yapan kaynaklar bir de acenteleri dinlerlerse ve Sigorta Şirketlerinin Sayın Genel müdürlerinin beyanatlarının yanına Acentelerin de beyanlarını eklediklerinde bu haber tam tarafsız haber olur. Biz yorumlarımızla haberi kendimiz trafsızlaştırdık ve tamamladık. Yorumlarınızı oraya ekleyebilirsiniz.kamu oyu.Devlet,basın ve tüm sektör doğru bilince ve bilgilendirmeye sahip olsun. Rahatsızlığımız.Haksız rekabt,Tüketicinin kandırılması,sermayeye ekmek yiyen 500 bin kişinin yem edilmesidir. Hareketimiz Demokratiktir. Şirket Genel müdürlerinin korkmaları Haklılığımızdandır. Acenteler Hizmet ,kalide ,geleceğe etkin meslek bırakma ve bunlarla birlikte Ekonomiye ve İstihtama katkı sağlama hareketidir

  • Semih Korkmaz11 Ocak 2011 12:30

    Haber başlığı doğru kabul edilebilinir,fakat tek taraflı görüş beyan edilip acentelerin sadece çıkarları için bankaların sigorta faaliyetlerine karşı olduğu belirtilmiş.Acentelerin sadece pazar payları düşüyor diye seslerini yükselttiğini söylemek sektörede sektörün emekçilerinede haksızlıktır.Sektör içerisinde yöneticilik yapan yada yaptığını sanan kişilerin emekliliğini yaşamaya çalışan tüketicilerin kandırılmasına 3-5 ferdi kaza sigortası satıcam diye göz yumması hangi zihniyet ile bağdaştırabilinir.Hazineye acenteler tarafından sunulan tüketici şikayetlerinden haberiniz yokmudur.Sektöre yaklaşık 15 sene önce hayat sigortaları ile vurulan güvensizlik darbesinin aynısını mı tekrarlatmak istiyorsuzuz.Ayrıca şirket yöneticileri bir tutmuş gidiyorlar bankaların penetrasyonu yüksek diye, sayın yöneticiler sizler yokken bu acenteler sigorta sektörünü bugünlere getirdi ve sizler yarın emekli olduğunuzda yada sektör değiştirdiğinizde acenteler hizmete devam edecekler.Sektörün 2009 yılı sonunda yapmış olduğu ferdi kaza sigortalı sayısı toplamı 3.981.518 kişi iken tek bir şirketin 1.625.720 kişiyi tek başına ferdi kaza sigortası yapabilmiş olması garip değilmi sizce, bir gün içerisinde mesai günleri çalışıldığı varsayılsa tek bir şirket nasıl olurda 5200 kişiye aynı günde bilgi verip,ikna edip,poliçe satışı gerçekleştirsin bu düpedüz habersizce yapılan sigorta demektir bunu anlamaktan neden imtina ediyorsunuz.Bu milyonların kaçtanesi isteyerek poliçesini yaptırdı,haberi dahi olmadan kredi kartlarından yada hesaplarından prim ödemesi çekilen poliçelerden habersiz oldukları için kaç kişi tazminat talebinde bulundu.

  • Neşe DEMİRAĞ 11 Ocak 2011 11:17

    Size 12. 01 2011 de hazineye sunacağımız Tüketici şikayetlerinden bir tanesinin özetini aktarmak istiyorum… ……………. Bankası….. Ben yurt dışında ikamet eden,yaz aylarında Türkiye’ye tatile gelen bir Türk vatandaşıyım…<2000 yılı öncesi……………….Bankası Kuşadası şubesine hesap açtırmıştım.Daha sonra Fethiye .Ölüdeniz Ovacık mevkiinde bir yatırım yaptım..Bankadan adresimi düzenlettim..Ancak işlerim iyi gitmedi,işyerimi kapattım.Londra’da yaşamaya devam ettim. Ekim 2009 yılında yine Kuşadasın2a geldim………….Bankasına bir miktar para yatırmak için gittiğimde .İCRALIK OLDUĞUMU ÖĞRENDİM VE HESABIMA PARA YATIRAMADIM. Nedenini araştırdığım da ,çok ilginç bir sonuçla karşılaştım.. İnanılmaz bir şey yapmışlar tam dolandırıcılık hikayesi aslında… “Bankamız hesabı olup kredi kartı olmayan müşterilere k.kartı talebi yapmış,Fethiye adresindeki beni bulamadıkları için de G.m geri dönmüş.2003 yılından 2006 yılına kadar bir şey olmamış.Ancak bankamız 2006 yılında 5 Tl bonus yüklemiş kredi kartı aktif hale gelmiş..Her yıl kart aidatı da extrelere yansımış. 2008 yılında da Bankamız ne olduğunu bilmediğim SİGORTA POLİÇESİ düzenlemiş ve iptal edilmesi gerekli olan ,GM’ye iade etti. K.kartımdan tahsilat yapmış. Daha sonra k.kartım sorunlu hale düşmüş. Sonra Sigorta poliçesini iptal edip. Tl yi hesabıma yapmış.K.kartı extra borcum 3 dönem ödenmediği ve borç tutarı 130 Tl olduğu için uyarı ve ihtar yazıları eski adresime gönderilmiş. Daha sonra da İstanbul Vasıtasıyla avukatlık olmuşum…… vb vb hikaye devam ediyor böyle……… devamını daha sonra ..facebook’ta “Bankalar sigortacılık Yapmasın”Grubumuzdan okuyabilirsiniz.

  • ALİ ERMİŞ11 Ocak 2011 03:45

    sigorta şirketlerinin genel müdürleri, 2008 yılında ben ürünümü istediğim fiyata satabilmeliyim dediler, rekabeti hizmet alanında değil fiyatta yapılır zannettiler fiyatları düşürdüler.şimdide zarar ediyoruz diye fiyatları yukarı çıkarmaya çalışıyorlar. Genel müdürler yine hata yapıyorlar, bir müddet sonra bankalar sigortalılara iyi hizmet veremiyorlar, onlara sigorta konusunda yeterli bilgi veremiyorlar, bu işi sadece acenteler yapmalı derlerse hiç şaşırmayacağım.Genel müdürler sahadan ve gerçek hayattan uzak yaşıyorlar, o nedenle değerlendirmeleri ve kararları isabetli olmuyor. sonradan çark ediyorlar.kaybeden yine ülkemiz ve bizim insanımız oluyor.

  • Ayşen Güngör10 Ocak 2011 19:30

    Bankalar inanılmaz haksızlıklar yapıyor. Her gün telefonlarımızla bizi aramaktalar. Biz sigortayı neden telefonla yaptıralım? Bizim acentemiz var Aile acentemiz. Her yıl bizi bilir neye ihtiyacımız olduğunu bilir ona göre bize poliçe yapar. Yurt dışına çıkar ken de bir telefonla sigorta yaptırıyorum .Sağlık poliçemizde ,aracımızın sigortasını da. Kredi kullanarak araba alım. zorla poliçe yaptılar. trafik poliçemin zamanı geçmiş iki kat daha fazla parayla poliçe yaptırmak zorunda kaldım. Halbükü benim acentem benim adıma araştırır ,yapar adresime gönderir. Rezalet bu . hergün telefonlar rahatsız etmekte kalmıyorlar hesaplarımızdan da ne sigortası olmadığını bilmediğimiz sigorta kesintileri var. Arkadaşlarımız çok haklılar tepkilerinde.

  • Suat Çakaloğlu10 Ocak 2011 18:37

    Sigorta Acenteliğinin Tanımı ve işlevi nasıl TEK ise ,Geçerliliği de TEK olmalıdır.Bankalar Sigorta Poliçesini ATM den pazarlarken Teknik Personel özelliğini ,poliçe bilgilendirmelerini,karşılıklı imzayı bir kenara bırakarak SEKTÖRE Güveni azaltıcı unsurlarla sunuyorlar.Bankacılık sistemindeki Finansal bilgileri Sigorta pazarlamasında kullanıyorlar.ETİK olmuyorlar.En önemlisi ise Kart borcunuzu ödemek istediğinizde sizi karşılayan Ekran da " Ferdi kaza sigortası istermisiniz ? diye sorarken 2 de şık beliriyor."İLGİLENİYORUM-İLGİLENMİYORUM,3. bir şıkka ihtiyaç var bence -KARIŞMA BENİM SİGORTAMA; BENİM MAAŞIMI VER,KART BORCUMU AL,HAVALEMİ YAP,OYALAMA BENİ.

  • Volkan Çağlayan10 Ocak 2011 17:39

    Habersiz ve istem dışı yapılan sigortalarmı sigorta pazarını büyütecek. Bankaların müşteriyi kendilerinden sigorta almaya zorlamaları hatta kredi oranlarını şantaj aracı olarak kullandıklarını unutmamalı . bankaların üretimlerini nasıl arttırdığını bilmeyen yok. Sektör yöneticilerinin malesef büyük çoğunluğu gene günü kurtarma peşinde. Bu uygulamaların sigortacıların itibarına zarar verdiğini göremiyorlar. yada görmek işlerine gelmiyor.

  • mürsel şener10 Ocak 2011 15:48

    5684 yasa ile levhaya kayıt altına alındıktan sonra şimdide kredi kartlarımızı kayıt altına almak istiyorlar. Bu memleketin bu kadar işlev dışı bankası var iken hesap numarası degilde kredi kartı ile ödeyecekmişiz. Bunu yapanların amacını anlmak mümkün degil. Bizleri kayıt altına alıp kendilerine ve çıkarlarına oturdukları yerde rant sağlıyorlar. kınıyorum

  • Neşe DEMİRAĞ10 Ocak 2011 15:23

    5684 Sayılı yasa ile sigorta acentelerine bir sürü yaptırımlar getirilirken bu gün Bankalar ve ATM ler poliçe yi satmaktadırlar. Ne bilgi aranmakta ne bilgilendirme ? Tüketiciler inanılmaz mağdur durumdadırlar. Bunları görüpte görmemezlikten ,duyupta duymamızlıktan gelenler malesef ki çıkar peşindedirler. Kişisel çıkarları ekonomiyi ,kurumsallığı öldürmekte ve ülkemize ve etik değerlere inanılmaz zararlar vermektedir.

  • İsmail Küçükgümülcina10 Ocak 2011 14:47

    Acenteler; kendi pazarlarının daralmasından ziyade tüketiciye zor kullanarak, tehdit, bilgilendirme noksanlığı, vb gibi vs. ile tanzim olunan poliçelere önce karşı cıkıyor. Sigorta poliçe alışkanlığı kazandıracağız diye insanların eline gecmeyen, ne satıldığı belli olmayan,hesaplarından istemleri dışında tahsil olunup kamuoyu nezdinde sektörün imajının zedelenmesine karşı cıkıyor. Yüzlerce şikayet sigortacılık gn.md'lüğünde mevcut. Haber metninde sadece acenteler sektör daralması yaşıyor diye yer almış, mağdur tüketicilerin sesine kimse yer vermemiş, adam akıllı bilgilendirme yapılmadan satılan poliçeler tüketici nezdinde güven müessesinin zarar görmesine neden olmaktadır. Merdiven altında tanzim olunup kayıtlara girmeyen poliçeler ne çabuk unutuldu.Evlere pazarlama yapanlar hayat sigorta poliçesi satmaya başlayınca Anadolu'da pek çok köy,ilçe girişlerine sigortacılar giremez tabelalarını yöneticiler ne çabuk unuttular. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Gn.Md'lüğü tüketicilerin mağdur olmaması için yönetmelikte gereğini yapacaktır. Her kes işini yapmalı, sigorta acentesine eğitim, ve fiziki şart getireceksiniz, başka mesleki faaliyet yasağı koyacaksınız, levha kaydı, giriş aidatı şartlarını ardı ardına getirip, ben yaptım oldu mantığı ile tüketiciye dayatacaksınız. Sonra da o tüketiciden size güvenmesini bekleyeceksiniz.... Sn.Yöneticiler, bindiğiniz dalı kesiyorsunuz......

  • lokman10 Ocak 2011 14:26

    acenteye başka iş yasağı yetiriliyor başka iş yapma diyor ama bankacılara hem para sat hem poliçe sat herkez kendi işini profosyonelce yapmalı zorlayarak bireylere poliçe satarak insanları mağdur edemessiniz banka personelleride bu durumdan şikayetçi zorlayarak hedef vererrek insanlara yarım yamalak poliçe satılıyor bilgilendirme yok haksız rekabet diz boyu bütün sigorta şirketlerinin ceolarını kınıyorun bu sektöru bitiren bunlar

  • sebahattin göktekin 10 Ocak 2011 14:24

    sigorta acentelerine acenta olabilmek için öne sürülen şartlar ve persoenele öne sürülen şartlar neden banklara uygulanmıyor. hangi bankamatiğin teknik eleman olma belgesi var segem belgesi var hangi bankasın sigorta bölümünün müstakil girişi var neden acenteler başka bir iş yapamıyor bankalar yapıyor biz acentalar olarak eşitlik istiyoruz bankalarda aynı şartlara uysun o zaman sorun kalmaz biz hangi müşteriye zorla poliçe satabiliyoruz ama bankalar kredi zorlaması yaparak müşteriye zorunlu poliçe satıyorlar biz anayasal eşitlik olan hakkımız istiyoruz. yetkililere ve sigorta şirketlerine duyurulur BANKALARIN YAPMIŞ OLDUĞU İŞLEM BİR SUÇTUR. VE BUNA NEDENSE HERKES SEYİRCİ KALIYOR .

  • Ali Orcan10 Ocak 2011 14:22

    Bankalar Sigortacılık yapmasın demek, konuya yüzeysel yaklaşmaktan öteye gitmemektedir. Bankaların arkasından kimlerin daha sigortacılık yapacağı ise henüz netleşmemekle birlikte Noterler, Sektör odaları, Postaneler gibi müşteri ile direk temas halinde olan tüm kurumlar sigortacılık yapmak isteyeceklerdir. Biz sigortacılar dişçilik yapmaya kalktığımızda, kanunlar nasıl dişçiliğin bir meslek olduğunu ve bunu yapabilmek için gerekli şartları önümüze koyuyorsa, aynı kanunlar, meslek olan sigorta acenteliğinide korumak zorundadır. Bu bizlerin anayasal hakkıdır. Hazine olaya biraz da böyle bakarsa, çözümü bulmak daha kolay olacaktır.

  • Fatoş Kolat10 Ocak 2011 14:06

    Sigorta şirketlerinin genel müdürlerinin beyanatları kaygı verici ve profesyonellikten uzaktır!!! Hiç bir bilgi ve tecrübesi olmayan henüz konut poliçesine "KONUT KASKOSU" diyebilen bankacılarla bu işin gelişimi değil geri gidişi sözkonusu olacaktır... Her işi profesyoneline bırakmak o işin doğası gereğidir...

  • MÜRSEL ŞENER10 Ocak 2011 13:54

    BUGÜNKÜ ŞİRKETLERİN ÜST YÖNETİMİNDE BULUNAN DEGERLİ ARKADAŞLARA VE TÜM SEKTÖRE SELENİYORUM, BANKACILIK KURAL VE KAİDELERİNE GÖRE SİGORTACILIK YAPMA FİKRİ 2000 Lİ YILLARDA GELİŞTİ. BU TÜR BANKA MUDİLERİNE DAYATMA YOLU İLE SİGORTALAR KESİLİP PEŞİN TAHSİL EDİLDİ , BUDA SAYIN BANKACILARI HEVESLENDİRDİ, ŞU ANDA GÜNDE AYNI BANKADAN 5 İLE 10 ADET MESAJ ALMAKTAYIZ, ALIŞVERİŞİ YAPTIĞIN ANDA CEBE MESAJ GELİYOR 3 E BÖLELİM 1,99 FAİZ, LÜTFEN KARTINIZIN ASGARİSİNİ YATIRIN SİZE ŞU KOLAYLIĞI YAPALIM. DHA NİCELERİ BU DURUM BENİ TÜKETİCİ OLARAK ÇOK KIZDIRMAKTA ELİMDEN GELSE HİÇBİR BANKANIN KARTINI KULLANMIYACAĞIM, FAKAT ASIL SORUN ŞURADA 2000 Lİ YILLARDAN BERİ GELİŞEN BİLGİ TEKNOLOJİSİ İLE PARAYI ANINDA YÖNLENDRME VE TAKİP ETMEK AÇISINDAN İŞTAH KABARTICI. BURADA BANKACI ZİHNİYETİ BAŞLIYOR NASILMI ? ŞİMDİ SEN POLİÇEYİ KESTİN SİSTEMDE PRİM YANSIDA YA ,BU BANKACI ZİHNİYETİ İLE HEMEN TAHSİL EDECEKLER. YOK ARKADAŞ ÖYLE . SENİN ÜLKENDE GELİR DAĞILIMI DÜZENSİZ ,İNSANLAR SİGORTAYI ZORUMLU HALLERDE YAPTIRMAKTA. SİGORTASINI DÜÜŞÜNÜP YAPANLARIN GELİRİ ORTANIN ÜSTÜNDE OLANLAR. BUNDAN ÖNCE SİGORTA ŞİRKETLERİ POLİÇE VADE BİTİM TARİHİNDE ÇEK SENET ALIYORLARDI, ŞİMDİ 30 GÜN OPSİYONU ZOR TANIYORLAR. BUNLAR POLİÇE SATIYORLARDA HEP KAR EDELİM ,HİÇ HASAR OLMASIN DİYORLAR. SANKİ HİPER MARKET ÜRÜNÜ SATIYOR DA TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE ŞU KADAR ,KAĞITTA ŞU KADAR,KALEMDE-GIDADA BU KADAR KAR EDİYOR HEP KAR ETMEK, TABİKİ KAR EDECEKSİN AMA YANINDA SATTIĞIN ÜRÜNÜN NE OLDUĞUNUN FARKINDA OLACAKSIN. HİZMET GÖTÜRECEKSİN. BANKALAR GİBİ HEP FAİİZ VE KAR AMAÇLI OLAMAZSSIN. SEN HASARDA KENDİNİ GÖSTEWRMEK ZORUNDASIN ÇÜNKÜ SEN GELECEK VADEDİYORSUN. ÇÜNKÜ KAĞIT SATMIYOR TEMİNAT SATIYORSUN . SATTIĞIN TEMİNATIN ARKASINDA DURACAKSIN MÜŞTERİNE HİZMET GÖTÜRECEKSİN . PRİM ÖDEMELERİNDE KREDİ KARTINA BLOKE ETMEYECEKSİN .BANKALARI ZENGİN EDİYOR VE SİGORTALILARI ZORLUYORSUN. BANKACIDAN SİGORTACI OLMAZ. BEN ESEFLE KINIYORUM. BU FİKRİ SAVUNANLARI DA ESFELE KINIYORUM, BUNLAR RESMİ SÖMÜRGECİ ,MÜŞTERİ ADI ALTINDA ALAKASIZ ÜRÜNLERLE PARA TOPLAYAN TACİR OLMUŞLAR. SAYGILARIMLA..

  • yusuf10 Ocak 2011 13:40

    Bankaların işi güçü müşterilerinin hesapları ellerinde olsun istemekte, her türlü işlerini yapalım durumuna getirmek istemekteler..HER İNSAN BANKAYA BAĞLANIRSA. EKONOMİ ÇÖKER. banka para kazanır, kişiler gelecegini YER - BİTİRİR sonrasıda k..aos. !!.Sigortacılık saygın bir meslektir bu mesleği bitirmek isteyenler göz yumanlar vebalini ileride çekerler... DİKKAT Neden Yabancı Kuruluşlar T.C. Ziraat Bankasını Almak istemekteler. Bunu bilen varmı..- HAZİNE''' TÜRKİYENİN GELECEĞİ İÇİN, TÜRKİYENİN İLERİDE ZOR DURUMA DÜŞMEMESİ İÇİN, T.C SINIRLARI İÇİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN İLERİDE ZORLUK GÖRMEMESİ İÇİN, EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ YAŞANMAMASI İÇİN, TÜRKİYE DEVLETİNİN BANKALARA BAĞIMLI KALMAMASI İÇİN GEREKENİ Yapacağını Biliyoruz En güzelini işi bilen HAZİNE ve ORDA İŞİ BİLEN İLERİYİ GÖREN VİCDAN SAHİPLERİ Kişiler Bu işi DÜZELTİR. Hayırlara vesile olması dileklerimle...

  • Binnur Aktaş10 Ocak 2011 11:55

    Hürriyet gazetesinde çıkan bu haber 14 şubat tarihinden beri bu mücadeleyi veren bütün özgür sigorta acenteleri için son derece sevindiricidir. Bu tür haberler hem kamuoyu yaratmamıza yardımcı olur, hemde çabalarımızın ses bulması anlamını taşır. Haber güzel ancak görüşler ne yazık ki tek taraflı aktarılmış. Haberi yapan şahıs keşke biz acentelerin ne dediğini, neden itiraz ettiğini de aktarmış olsaydı ve okuyan tüketiciler yorumlarını ona göre yapabilseydi. En azından bütün illerden toplanan imza kampanyasındaki dilekçe örneğini veya BDDK ve TSRŞB ne bırakılan çelenk eyleminde okunan basın bildirisinin metnini haberde yayınlamış olsa idi daha güvenilir bir basın imajı verilmiş olurdu. Acentelerin vermiş olduğu bu mücadele aynı zamanda tüketicilerin haksızlıklara uğramaması için de verilmiş bir mücadeledir. Bu konunun da haber olarak işlenmesini beklemekteyiz.

  • 10 Ocak 2011 11:55

    Hürriyet gazetesinde çıkan bu haber 14 şubat tarihinden beri bu mücadeleyi veren bütün özgür sigorta acenteleri için son derece sevindiricidir. Bu tür haberler hem kamuoyu yaratmamıza yardımcı olur, hemde çabalarımızın ses bulması anlamını taşır. Haber güzel ancak görüşler ne yazık ki tek taraflı aktarılmış. Haberi yapan şahıs keşke biz acentelerin ne dediğini, neden itiraz ettiğini de aktarmış olsaydı ve okuyan tüketiciler yorumlarını ona göre yapabilseydi. En azından bütün illerden toplanan imza kampanyasındaki dilekçe örneğini veya BDDK ve TSRŞB ne bırakılan çelenk eyleminde okunan basın bildirisinin metnini haberde yayınlamış olsa idi daha güvenilir bir basın imajı verilmiş olurdu. Acentelerin vermiş olduğu bu mücadele aynı zamanda tüketicilerin haksızlıklara uğramaması için de verilmiş bir mücadeledir. Bu konunun da haber olarak işlenmesini beklemekteyiz.

  • Neşe DEMİRAĞ10 Ocak 2011 11:47

    Sigorta Şirketlerinin Genel müdürleri Bilanço kalemlerine bakarlar. Poliçe pazarda mı ? pavyonda mı ,yoksa ATM de mi ?Satılmış Sayın Genel müdürler için hiç önemli değildir. Bankamatiklerde emekli maaşı almak için giden Mehmet amcaya kurulan tuzak sigorta şirket Genel müdürünü ilgilendirmemekte, Eminim ki televizyonlarda verilen reklamı seyrederken Ego’sunu yanına alarak kendi zaferini kutlayarak avuçlarını ovmaktadırlar.Peki poliçelerin Promosyon olarak dağıtılmasına izin veren Sayın Genel müdürlerimize ne demeli? Bankalar da kredi zorlamasıyla poliçeler düzenlenmekte. Kredi alan vatandaşın önüne koyulan evraklarda zorla sigorta da var. Poliçe satılsın da nerede satılırsa satılsın mantığı yanlış mantıktır.Daim olan müşteri memnuniyeti ve hizmet olmalıdırlar. Verdikleri beyanlar kendi çıkar ve menfaatleri için yapılmış beyanlardır. Biraz daha geniş düşünüp ekonomiyi ve istihdamı ve de hizmeti de düşünmelerini tavsiye ederiz.Bu günleri değil ,Geleceğe tohum atmak lazım. Bankalar bankacılık , Sigortacılar da sigortacılık yapmalılar.. Bu konuda facebookta vermiş olduğumuz mücadelede. “Bankalar Sigortacılık Yapmasın” grubumuza tüm yürekli arkadaşlarımızı bekliyoruz.

  • Ayşegül Bulut10 Ocak 2011 10:46

    Sigorta şirketlerinin olaya bakışı üretim gelsinde nerden ve ne şekilde gelirse gelsin mantığıdır.Şirketlere bir fırsay tanıyın bakalım nerelerde sigorta satıyor.Marketler,manavlar,havaalanları,seyahat acenteleri.ATM lerde satmaya başladılar bile.Bankalar ise elindeki portföyo herşeyi satmaya çalışıyorlar.Üstüne üstlük zor kullanarak.Bireysel Emeklilik poliçelerinden bahsediliyor.Bir sürü müşterisine haberi olmadan yapılan sözleşmeler,planını bilmediği seçimler...Aynı zamanda zor kullanarak yapılan kaskolar,işyerleri,konut poliçeleri,,,Bu listeyi uzatmak mümkün.Ellerinde kredi silahı sebebi ile her türlü zorlamaya kendilerini hak görmeler.Bu arada bankaların sigorta bilincini yaydığı konusuna son derece karşıyım.Zorla da olsa üretimi artırabilirler ama sigorta bilinci başka bir şey.Bu konuyu lütfen saygıdeğer sigorta şirketleri müdürleri karıştırmasın.Sonuçta sektöre meği geçen her arkadaşım ''hem üretimi hem sigorta bilincini doğru yönde artırıyor''

  • Murat Özhan10 Ocak 2011 09:55

    Daha düne kadar da bakkal dükkanına, oto tamirhanesine, parçacı dükkanına acentelik veren sigorta şirketleri değilmiydi ? Sigortacılık bu şekilde mi yaygınlaşacak ? Profesyonellik nerede ?

  • Sigortacı10 Ocak 2011 09:42

    Ragıp Yergin'in resmiyle bu haberin ne alakası var. Bankaların acentelik yapılması engellenmeye çalışılana kadar önce şu gereksiz küçük şirketleri kapatın.Liberty gibi.Yeterince şirket var zaten.