BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGayrimenkul fonu için 24 şirket kuruldu----

Gayrimenkul fonu için 24 şirket kuruldu

Gayrimenkul fonu için 24 şirket kuruldu
01 Ocak 2017 - 11:20 www.finansgundem.com

Sermaye Piyasası Kurumu Gayrimenkul Yatırım Fonları’na izin verdi. Şimdiden 24 şirket kuruldu bile...

Türkiye, OECD ülkeleri arasında en düşük tasarruf oranına sahip. Kısa süre önce yüzde 15 olan tasarruf oranı, TÜİK’in yaptığı son düzeltmeyle yüzde 25 oldu ama yine de geride. Tasarrufların artması için son yıllarda en çok gündeme gelen enstrüman ise bireysel emeklilik.

Bireysel Emeklilik fonlarında biriken tutar 55 milyar TL’ye ulaştı. Ulaşılan bu rakamda en önemli etken yüzde 25’lik devlet katkısı. Bu katkı olmasa, emeklilik fonlarının getirisinin cazibesi de olmaz.
Portföy şirketleri vatandaşın yatırdığı paraları uzun süredir hisse senedi, tahvil gibi araçlarda değerlendiriyordu. Sermaye Piyasası Kurumu son aylarda yeni bir enstrümana daha, Gayrimenkul Yatırım Fonları’na izin verdi. Bu uygulamaya göre alışveriş merkezlerinin kirası, arsalar birer menkul kıymete dönüşüyor.

SPK’nın izni çok yeni ama şimdiden 24 fon kuruldu bile. Re-Pie bu fonlardan biri. Turkmall’a ait dört projeyi satın almak için fon toplamaya başlayan Re-Pie’ın Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel, CEO’su Hasan Bayhan, hem kendi fonları ile ilgili gelişmeleri hem de sektörü anlattılar.

Öncelikle 6 fon için başvuru yaptıklarını belirtiyorlar. Gayrimenkul fonlarının bireysel emeklilik şirketlerine mevduat ya da diğer araçlardan fazla getiri sağlayacağını anlatan Çamlıbel, “Novada Outlet Söke’de 52 milyon TL’lik fon oluşturduk. Bu da fonların geleceğine yönelik beklenti ve umutlarımızı artırıyor” diyor. Çamlıbel bu fonların yabancıların da Türkiye’de gayrimenkule yatırımını kolaylaştıracağını söylüyor.
Fonlar kuruluyor, hedef 5 yılda 50 milyar TL’lik fon oluşturmak ama yatırımcıyı ikna etmeleri ne kadar zaman alır? Doğrusu bunu kendileri de merak ediyor...

Jale Özgentürk/Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir04 Ocak 2017 15:17

    inşaatlarda rüşvetin babası dönüyor..alt taşaronların rüşvet veröekten canı çıkıyor..izlenmeli**

  • melih demir01 Ocak 2017 15:22

    şimdi nerede iş yapmayan pasajlar var ise avm diye yutturulup millete toptan yutturulACAK..trende eskiden pasaj derdik şimdilerde avm diye pazarlıyorlar.avm ve pasajları ayırmak lazım.