BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis Çin Eximbank’tan Türk şirketine şartlı teklif----

Çin Eximbank’tan Türk şirketine şartlı teklif

   Çin Eximbank’tan Türk şirketine şartlı teklif
30 Ocak 2017 - 13:34 www.finansgundem.com

Çin Eximbank’ı Taca İnşaat’a Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika’daki projeleri için 2 milyar dolarlık kaynak kapısı açtı. Tek şartla…

Türk işadamı Fahri Aralan’ın Almanya Stuttgart’ta kurulması için harekete geçtiği Türk ürünlerinin sergilendiği, tanıtıldığı ve pazarlandığı merkez projesi ile ilgili bilgiler veren Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, “160 milyon Euro’luk Türk Ürünleri Merkezi’nin inşaat ve pazarlama işini biz üstlendik. Yani, mağaza konseptlerini biz oluşturacağız” dedi.

Hürriyet Ekonomi Yazarı Vahap Munyar’a konuşan Tayyar Akkurt, Çin Eximbank’ın 2 milyar dolarlık teklifini de anlattı. Türk Eximbank’ın yurt dışında üst yapı müteahhitlerine daha fazla kaynak sağlaması gerektiğini belirten Akkurt şöyle konuştu:

“Taca olarak Çin Eximbank’ı ile anlaşmamız var. Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya’da üstleneceğimiz projeler için yılda 2 milyar dolarlık kaynak kapısı açıyor, 'Malzemeyi Çin’den alacaksın' diyor. Türk Eximbank da bu modeli yaygınlaştırmalı.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)